Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Întârzieri cuprinse între 10 şi 20 de minute pentru trenurile de călători pe relaţia Bucureşti – Constanţa

Publicat: miercuri, 24 iulie 2013

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că trenurile care circulă pe magistrala Bucureşti – Constanţa şi retur ajung la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 10 şi 20 de minute, după ce în ultimele 24 de ore, persoane necunoscute au sustras mai multe componente de cale ferată din infrastructura feroviară aferentă staţiilor Nicolae Bălcescu, Medgidia şi intervalului de staţii Dor Mărunt – Dragoş Vodă.

Menţionăm că în ultimele 24 de ore, persoane necunoscute au sustras material mărunt de cale, electromotoare de acţionare a macazului şi 150 de relee din dulapurile instalaţiei de dirijare a circulaţiei trenurilor între staţiile Dor Mărunt şi Dragoş Vodă, acţiuni infracţionale care au produs defecţiuni la instalaţia de dirijare a traficului şi, implicit, întârzieri în graficul de circulaţie a trenurilor.

Din cauza acestor furturi, marţi 23 iulie 2013, 11 trenuri de călători au acumulat întârzieri totale de 261 minute la sosire în staţiile de destinaţie.

Traficul feroviar pe relaţia Dor Mărunt – Dragoş Vodă se desfăşoară în continuare la cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale pe toate secţiunile afectate, pe firul II de circulaţie, trenurile înregistrând întârzieri la destinaţie cuprinse între 10 şi 20 de minute.

CFR SA a depus eforturi susţinute în ultimele luni pentru remedierea defecţiunilor cauzate de sustragerile de componente din infrastructura feroviară, prin lucrări de reparaţii şi înlocuire a materialelor sustrase, măsuri care au avut un impact pozitiv în circulaţia feroviară pe magistrala Bucureşti – Constanţa, trenurile ajungând la destinaţie conform graficului.

Astfel de acţiuni infracţionale au impact direct asupra siguranţei feroviare şi produc perturbări majore în graficul de circulaţie a trenurilor.

Reamintim că achiţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională, şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză, şi a manoperei aferente.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de aceste acţiuni de sustragere a componentelor feroviare, care de altfel produc şi perturbaţii majore în circulaţia şi manevra trenurilor, şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop derularea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10615

Publicat de la data iul. 24 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

7 iunie 2020, 0:03
 

SE
Noros
25°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 38%
Vânt: 11 km/h SE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:32
Apus: 20:57
Prognoza 7 iunie 2020
Zi
 

NE
Înnourat
28°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ENE
Predominant senin
14°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-06-2020 Ora : 18 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 18:00 si 19:00 In zona : Județul Cluj: Huedin, Aghireșu, Poieni, Gilău, Căpușu Mare, Călățele, Gârbău, Mănăstireni, Mărgău, Sâncraiu, Izvoru Crișului;Județul Cluj: zona de munte; Se vor semnala : local vor fi frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-06-2020 Ora : 18 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 18:00 si 20:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte;Județul Suceava: Rădăuți, Cajvana, Vicovu de Sus, Siret, Marginea, Arbore, Zvoriștea, Todirești, Vicovu de Jos, Straja, Păltinoasa, Frătăuții Noi, Dărmănești, Milișăuți, Frătăuții Vechi, Grănicești, Volovăț, Horodnic de Sus, Dornești, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-06-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 17:40 si 19:00 In zona : Județul Alba: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Alba: Câmpeni, Abrud, Bistra, Roșia Montană, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Gârda de Sus, Arieșeni, Vadu Moților, Ciuruleasa, Poiana Vadului; […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-06-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 17:30 si 19:00 In zona : Județul Sălaj; Se vor semnala : local vor fi frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula 15 l/mp, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului

Loto

Horoscop

 • 301.343 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team