Întoarcerea Fiilor Risipitori (The Return of Prodigal Sons) by Remus CERNAT (55)

EXCLUSIVITATE

Vijelie, ploaie cu pietre, inundații, cutremure, taifunuri, tsunamiuri, vulcani activi, incendii, tunete și fulgere, trâmbițe înfricoșătoare din cer… pe acest fundal apocaliptic din pustiu printr-un vânt năprasnic se apropie cu pași mici, distruși, smeriți la maxim, aproape târându-se, ca Varvar tâlharul până să devină Sfânt, rătăciți din Toate Religiile Lumii către singurul FAR veșnic aprins al credințelor pământești – ORTODOXIA!

Sătui de atâtea crime, violuri, tâlhării, minciuni, trădări, sclavagism autorizat, hoții autorizate, canibalism autorizat, pedofilie autorizată, sodome și gomore autorizate, oamenii pășeau cu mare grijă către singura religie care a abrogat Legea Talionului (ochi pentru ochi, dinte pentru dinte), singura religie care NU SE RĂZBUNĂ, care își iubește aproapele ca pe sine însuși, incluzând dușmanii!

Oamenii păcăliți de secte și-au dat seama că nu se poate trăi fără Spovedanie și Împărtășanie! Nici fără Botez sau cu Botez abia la 33 de ani! Toți sunt sectari!!! SECTA = CARE SE ABATE DE LA TRADIȚIE!

Singura Religie care a rămas neschimbată de 2000 de ani este Ortodoxia! Oamenii păcăliți de secte și-au dat seama că nu pot crede în reîncarnare, (Evrei 9:27 – Și așa le-a fost rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata) o singură viață au în care trebuie să se îngrijească de mântuire, ca astfel să se bucure de Viața Veșnică – Raiul! Mulți se vor întoarce la Biserica Mamă!

Oamenii păcăliți de secte și-au dat seama că nu poți avea un munte de orez și 40 de virgine dacă îți pui dinamita la brâu și explodezi într-o piață publică! Nici theoretic, nici practic! Nu ai cum să-ți bați joc de cel mai frumos dar de la Dumnezeu – Viața și să ai pretenții la altă viață în care să te lăfăi! Apoi ce să faci cu un munte de orez? Eu mă constip de la un singur castron! Cât despre 40 de femei virgine … nu te amăgi tinere, abia putem să mulțumim una! Și pe aia greu, și nu întotdeauna! Darămite 40!!! Mulți se vor întoarce la Biserica Mamă!

Oamenii păcăliți de secte și-au dat seama că “marele architect” e satana, își dau seama toți după gradul 22 când nu mai ai ieșire decât cu picioarele înainte (trecerea în adormire asta înseamnă – un atac de cord orchestrat …) și-au dat seama că un șorțuleț, un compas, niște mănuși albe și un stilet aurit nu-i face superiori, inițiați, iluminați, aleși, ci îi face doar SCLAVI sau simplu păcăliți cu un mic oscior! N-ai cum să faci atâtea CRIME și să ai pretenții la RAI! Matei 26:52

Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri.

Mulți se vor autodizolva și se vor întoarce la Biserica Mamă!

Oamenii păcăliți de secte și-au dat seama că Femeia trebuie iubită, respectată, îngrijită căci femeia e DĂTĂTOARE de VIAȚĂ, fără ea nu există Familie, fără ea nu există Viață!

Femeia nu trebuie tratată ca un animal, nu trebuie batjocorită, folosită ca monedă de schimb, dacă-I moare soțul nu trebuie incinerată și ea de vie; nu trebuie să-I coaseți labiile ca să fie fidelă, fidelitatea se obține altfel … mă rog, nici noi, ortodocșii, n-am aflat clar încă mai săpăm, mai studiem, oricum când îi vine sorocul cu un flex de 1500 de Wați sare orice lacăt de la orice centură de castitate! femeia nu trebuie să meargă cu capul plecat la 3 metri în spatele bărbatului! …

O juma de metru e suficient! (aici chiar nu glumesc, vezi încântătoarele conferințe despre Familia Ortodoxă ale Părintelui Constantin Coman, o splendoare de om, își recunoaște neputința în fața Coanei Preotese, îi recunoaște autoritatea; de ce? Pentru că nu are ce să-i reproșeze!… în afară de calitățile firești ale unei femei vrednice: frumoasă, harnică, cuminte, chivernisitoarea casei etc. este și Smerită!)

Oamenii păcăliți de secte și-au dat seama că nu există extratereștri, și-au dat seama că nu există Heliocentrism, dacă nu mă credeți pe mine poate îi credeți pe Cei Trei Ierarhi Vasile Cel Mare, Ioan Gură de Aur și Grigore Teologul, toți susțin GEOCENTRISMUL !!! https://doxologia.ro/actualitate/alte-articole/sfintii-trei-ierarhi-geocentrismul

Oamenii păcăliți de secte,  de TV, MassMedia, și de băutură …o Mică parte din ei, nu toți … și-au dat seama că Toate televiziunile sunt ale masonilor și toate cunoștințele lor despre Pământ sunt inoculate viclean pe o singură cale – Discovery, Civilization, National Geographic, Animal Planet, History etc… acolo află ei sărmanii despre civilizațiile antice de milioane și milioane de ani cu dinozauri, brontozauri, vampiri, vârcolaci și, în plan second, omul maimuță care se trage dintr-o moluscă, care moluscă s-a format în urma unui Big Bang, o explozie întâmplătoare ce a generat Lumea pe care o vedeți azi!

Doar câțiva și-au dat seama că azi suntem în anul 7528 (Hristos s-a nascut în anul 5508 după Facere!) Și chiar și mai puțini știu cu siguranță că Pământul este Plat! În urma ultimei aserțiuni mă simt dator să vă împărtășesc o zicală hazlie  ”Vai, ce bostan mititel! spuse porcul mâncând o portocală …” o să râdeți mai târziu …

Oamenii păcăliți de secte și-au dat seama că sunt în anul 2020 DUPĂ HRISTOS, nu după Buddha, nu după Mohamed, sau după Papa Nicolau … iar Flacăra Sfântă de Paști se aprinde NUMAI la rugăciune Ortodoxă, râul Iordanului de Bobotează merge în sens INVERS vreo 10 minute NUMAI la rugăciune Ortodoxă, Sfinte Icoane făcătoare de minuni, Sfinte Moaște făcătoare de minuni se găsesc numai la Ortodocși!

În Imagine sus, în vârful Farului Ortodox este un Clopot care sună adunarea și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe care omoară Balaurul Mândriei, iar jos Domnul nostru Iisus Hristos Cel în Treime Sfântă Slăvit Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, coborându-se la nivelul omului de rând și așteptându-și cu lacrimi în ochi FIII RĂTĂCIȚI! Amin!

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus Cernat – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte !

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există! Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism? Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.