Întronizarea Papei Francisc, LIVE, marţi, 19 martie

Papa Francisc va fi întronizat marţi, în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, la ceremonie fiind aşteptaţi să participe câteva sute de mii de credincioşi, dar şi numeroşi şefi de stat şi de guvern.

La ora locală 9.00 (10.00, ora României), primul Papă originar din Americi va efectua turul Pieţei Sfântul Petru la bordul papamobilului, salutându-i pe cei aproximativ 200.000 de credincioşi aşteptaţi acolo.

La ora locală 9.30 (10.30, ora României), purtând însemnele papale, noul Papă, care şi-a ales numele Sfântului Francisc din Assisi, începe să oficieze liturghia de întronizare în Piaţa Sfântul Petru.

Click AICI pentru a urmari transmisia Centrului de Televiziune al Vaticanului

Asculta AICI emisia Radio Vatican

Citeşte şi: Avem un nou Papă: Francisc, Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscop de Buenos Aires

 Sensibil la criza economică actuală, Papa argentinian şi-a sfătuit compatrioţii să evite să traverseze Atlanticul. În schimb, el i-a îndemnat „să îi ajute pe săraci”.

Suvernaul Pontif  le-a cerut fraţilor franciscani de la Mănăstirea La Verna, în munţii toscani, să oficieze serviciul liturgic în timpul mesei.

Francisc este primul iezuit care urcă pe tronul Sfântului Petru.

 Deşi este aşteptat în masă, publicul nu are nevoie să obţină bilete pentru a asista la mesă, acoperită de presa din întreaga lume, liturghia urmând să aibă loc sub un cer înnorat, potrivit previziunilor meteorologice.

Cu scopul de a evita dezordinea, Piaţa Sfântul Petru va fi împărţită în sectoare, dintre care unele vor fi rezervate oficialilor şi prelaţilor. De asemenea, un sector va fi rezervat bolnavilor şi persoanelor cu handicap.

 În ceea ce priveşte măsurile de securitate, ele urmează să fie similare celor de la funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea, care au reunit peste un milion de persoane.

Patriarhul ortodox Bartolomeu I al Connstantinopolului a anunţat că va fi prezent la ceremonia de inaugurare a Papei Francisc, din 19 martie, într-un gest considerat drept o reconciliere între creştini.

Foto: TV Vatican

 

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.