Învățământ românesc la standarde europene la Universitatea Craiova, prin programul Regio

Programul Regio a contribuit la dezvoltarea a trei proiecte în Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest. Un campus universitar, un proiect destinat îmbunătățirii infrastructurii rutiere și un centru pentru dezvoltarea afacerilor au fost realizate în regiune cu fonduri europene nerambursabile, prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Proiectele au fost prezentate în cadrul unei vizite pentru jurnaliști, organizate joi, 18 aprilie a.c., de Autoritatea de Management a programului (AM POR).

Astfel, campusul universitar Complex Mecanică din cadrul Universităţii din Craiova, proiect cu o valoare totală de 60.120.895,28 de lei a fost finalizat în luna martie a.c. Lucrările au vizat reabilitarea, extinderea şi dotarea clădirii pentru asigurarea spaţiilor de învăţământ, transformarea cantinei în bibliotecă şi facilităţi conexe. Refuncționalizarea bibliotecii, extinderea clădirii cu o construcție nouă pe o arie desfășurata de 10.500 metri pătrați, modernizarea aulei universității și a spațiilor interioare și realizarea unei pasarele care leagă aula de corpul bibliotecă au creat condiții optime de desfășurare a serviciilor de învățământ de calitate și performante.

Cel de-al doilea proiect vizitat a urmărit reabilitarea infrastructurii rutiere din zona de nord-vest a municipiului, în vederea fluidizării traficului în zona metropolitană Craiova. Valoarea totală a proiectului este de 52.870.255,16 de lei şi are ca obiectiv îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de transport prin modernizarea a peste 100.000 metri pătraţi de suprafaţă carosabilă, respectiv 6 străzi urbane.

 Până la momentul actual, 4 artere rutiere din Craiova au fost modernizate în proporţie de 100%, iar următoarea stradă aflată în graficul derulării lucrărilor de modernizare este Strada Toamnei.
Cel de-al treilea proiect, Centrul pentru dezvoltarea serviciilor şi afacerilor “Blue Wings”, a fost inaugurat chiar în timpul desfăşurării vizitei cu jurnaliştii și ţinteşte dezvoltarea economico-socială locală prin atragerea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă. În urma finalizării proiectului, cu o valoare totală de 17.321.273,39 de lei, a fost creată o structură de sprijinire a afacerilor, care asigură un mediu propice dezvoltării firmelor găzduite în cadrul structurii de afaceri, primele dintre acestea urmând să-şi înceapă activitatea la noul sediu de la 1 mai a.c.

La nivelul regiunii de dezvoltare Sud-Vest au fost semnate până la 9 aprilie un număr total de 597 de contracte de finanţare, valoarea totală a fondurilor solicitate fiind de aproximativ 586,08 milioane de euro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.