,,ÎNVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viață” – Centrul pentru Seniori al Municipiului București

 

355 de seniori  bucureșteni s-au prezentat în prima săptămână de înscrieri în vederea depunerii dosarului de participare în cadrul proiectului ,,ÎNVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viață.”

Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti (CSMB), in parteneriat cu Asociatia ”Sanatate pentru Comunitate” si Centrul Medical Neolife a demarat cu succes luni, 16 septembrie 2019, inscrierile pentru depistarea cancerului colorectal in cadrul programului pilot ,,INVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viata.”

Programul a fost primit cu interes de catre seniorii bucuresteni.

Maximeno Maria, 66 de ani: ,,Va multumesc pentru aceasta initiativa si pentru faptul ca cineva chiar se gandeste la noi. Mă bucur nespus ca am ajuns printre primii beneficiari a acestui proiect initiat de dna.Primar General Gabriela Firea.”

Diaconeasa Elena, 72 de ani: ,,Pretuire celor care se mai gandesc si la cei mai putini avantajati financiar. Noi pensionarii avem o pensie mica, iar acest lucru ne impedica sa facem investigatii amanuntite pentru sanatatea noastra.”

Ionescu Rodica, 55 de ani: ,,M-am documentat in prealabil ce presupune acest test si am hotarat sa ma inscriu in acest program. Deseori neglijam problemele de sanatate din mai multe motive. Cu varsta resimtim acest lucru, de aceea un astfel de proiect este binevenit. Preventia este cel mai bun lucru pentru toata lumea si indemn pe aceasta cale cat mai multi pensionari sa vina sa se inscrie. Multumesc si sunt profund recunoscatoare organizatorilor pentru tot efortul depus in acest proiect benefic pentru seniorii bucuresteni.”

In cadrul proiectului ,,INVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viata”, in prima etapa, 1500 de persoane de peste 55 de ani vor beneficia in mod GRATUIT de teste medicale specifice in depistarea cancerului colorectal. Testul imunochimic (Testul FIT) reprezinta o metoda de screening non-invaziva importanta si eficienta.

Beneficiarii vor efectua testele FIT in baza unor vouchere,iar probele vor fi aduse catre laboratoarele specializate din cadrul NEOLIFE Medical Center. In cazul aparitiei unei suspiciuni, persoanele respective vor fi directionate catre medicii specialisti in vederea efectuarii unor analize specifice. Tot acest parcurs este oferit cu titlu GRATUIT, costurile necesare derularii programului fiind suportate integral de catre institutiile partenere.

Luni, 23 septembrie 2019, va avea loc prima conferinta medicala din cadrul proiectului  ,,INVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viata”, in cadrul careia se vor acorda voucherele persoanelor inscrise pana in momentul de fata si ale caror dosare au fost validate conform regulamentului de participare.

La conferinta medicala vor fi prezenti medici de specialitate care vor dezbate pe larg acest subiect si modul de utilizare al testelor FIT, presedintele Asociatiei  Sanatate pentru Comunitate, Alina COMANESCU  si directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, Alexandra DOBRE.


 

Inscrierile vor continua si in perioada urmatoare, in baza Regulamentului  publicat pe site-ul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti: https://cs-mb.ro/invinge-cancerul-colorectal-un-test-pentru-viata.

Dosarul de participare va fi depus la sediul  Biroului de Relatii cu Publicul al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, din str. Ion Filitti, nr 8, sector 3, de luni pana joi, intre orele 9.00 si 17.00.

Informatii suplimentare pot fi solicitate la adresa de email testpentruviata@cs-mb.ro.

Implementarea acestui program urmareste Planul Global al OMS pentru prevenirea si controlul bolilor netransmisibile 2013 – 2020. Astfel, Primaria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti (CSMB), in parteneriat cu Asociatia ”Sanatate pentru Comunitate” si Centrul Medical Neolife promoveaza abordarea multidisciplinara a bolii, ceea ce inseamna PREVENTIE-DIAGNOSTIC-TRATAMENT- REINTEGRARE SOCIO-PROFESIONALA.

 

Comments

comments

One thought on “,,ÎNVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viață” – Centrul pentru Seniori al Municipiului București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.