Ipoteză interesantă despre apariția celor doi lobi ai Căii Lactee

În 2010, telescopul spațial Fermi ne-a arătat că galaxia noastră are doi lobi. Nu știm care a fost fenomenul cosmic care i-a produs, dar acum avem o teorie.

În 2010, datele transmise de telescopul spațial Fermi, care este sensibil în zona radiațiilor gamma, arătau că din centrul galaxiei noastre se ridicau doi lobi (sau, dacă vreți, două bule) alcătuiți din particule încărcate electric care se deplasează rapid și, drept consecință, emit radiații gamma. Fiecare dintre acești lobi se ridică la circa 25.000 de ani lumină distanță față de centrul galaxiei noastre.

Nu se cunoaște exact care este fenomenul care a produs aceste două structuri gigantice, dar se crede că la originea lor a fost o catastrofă cosmică, petrecută în urmă cu aproximativ zece milioane de ani.

În ediția online a Monthly Notices of the Royal Astronomical Society a fost publicat, pe 5 martie, un articol în care este prezentată o ipoteză spectaculoasă privitoare la mecanismele care au dus la apariția celor doi lobi ai Căii Lactee.

Mai multe detalii pe ştiinţăşitehnică.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.