Isărescu: Băncile au anunţat BNR că s-au înregistrat cereri pentru spargeri de depozite

Băncile au anunțat Banca Națională că s-au înregistrat cereri de la populație pentru spargeri de depozite, a declarat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu,  precizând că deponenții cu economii sub 100.000 de euro nu au motive să acționeze în acest sens

„Nu este un motiv de spargere a depozitelor. În cursul dimineţii am primit ştiri că unii au început să-şi scadă depozitele, dacă au mai mult de 100.000 de euro e treaba lor. Avem garantată această sumă. Avem inclusiv mişcarea rapidă a acestor depozite în alte bănci care funcţionează, cu distribuirea ulterioară la ghişee”, a spus Isărescu.

Șeful BNR a vorbit și despre băncile cu capital cipriot, afirmând că activele acestora reprezintă doar 1,3% din totalul activelor bancare.

Totodată, Isărescu a anunțat că toate depozitele de la Marfin România, bancă al cărei acţionar majoritar, Popular Bank of Cyprus, va fi lichidat, are depozitele integral garantate.

O altă bancă din Cipru prezentă în România, Bank of Cyprus, deţine 0,7% din totalul activelor la nivelul sectorului bancar românesc.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.