Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

ISC va intensifica acțiunile de verificare în spitale, școli și grădinițe

Publicat: marți, 19 septembrie 2017

Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a decis intensificarea, la nivel național, a acțiunilor de verificare a disciplinei în construcții, cu precădere în cazul clădirilor de interes public – spitale, școli, grădinițe -, pentru a preveni apariția unor situații precum cele de zilele trecute, ca urmare a fenomenelor meteorologice.

Potrivit unui comunicat al MDRAPFE transmis, marți, AGERPRES, ISC va verifica în permanență calitatea construcțiilor, a conformității materialelor folosite pentru realizarea acestora și a respectării disciplinei în construcții la nivelul întregii țări.

„Scopul controalelor efectuate de ISC nu este neapărat cel de a sancționa, ci, în primul rând, de a remedia deficiențele constatate, astfel încât să se evite evenimentele nedorite, iar siguranța cetățenilor să nu fie pusă în pericol. În acest sens, Inspectoratul de Stat în Construcții colaborează cu autoritățile administrațiilor publice locale, al căror rol este de a elabora politicile la nivel local privind dezvoltarea urbanistică a unităților administrativ-teritoriale administrate și de a supraveghea respectarea disciplinei în construcții de către toți factorii (investitori, diriginți de șantier, proiectanți, verificatori de proiecte, executanți, responsabili tehnici cu execuția, experți tehnici, laboratoare de analize și încercări în construcții, producători de materiale și produse pentru construcții etc.)”, precizează sursa citată.

Conform comunicatului, ca urmare a fenomenelor meteorologice care au avut loc în ultimele zile în țară, ISC, având funcția de sprijin în Comitetul pentru Situații de Urgență, s-a implicat activ în gestionarea situațiilor survenite, atât în procesul de evaluare a pagubelor, cât și pentru punerea în siguranță a construcțiilor avariate.

„Astfel, în județele afectate, ISC a pus la dispoziție toate resursele solicitate până în prezent (24 inspectori și 7 mașini pentru deplasarea în teren) și va răspunde prompt solicitărilor ulterioare de acest fel. De asemenea, ISC participă în comisiile mixte de validare a pagubelor, în județele în care au început deja activitățile de evaluare a efectelor calamităților produse (Timiș, Arad, Caraș Severin, Hunedoara)”, mai precizează MDRAPFE.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=85425

Publicat de la data sept. 19 2017. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

10 decembrie 2019, 8:19
 

NE
Ceaţă
-3°C
0 km/h
Perceput de temperatură: -2°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:41
Apus: 16:36
Prognoza 11 decembrie 2019
Zi
 

ENE
Cer noros
6°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 0
Noapte
 

NE
Precipitaţii
3°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 0
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 09-12-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Cluj: zona joasă; Se vor semnala : local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, sub 200 m
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 09-12-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Alba: Alba Iulia, Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Unirea, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Sântimbru, Ciugud, Mirăslău, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Cricău, Rădești;Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Zăbala, Ozun, […]

Loto

Horoscop

  • 247.614 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team