Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Istoria exegezei și criticii de modă, în dezbatere la ICR Londra

Publicat: miercuri, 21 martie 2018
Sanda Miller, cunoscutul istoric al artei și brâncușolog de origine română, își lansează la Institutul Cultural Român din Londra, în 22 martie, cartea sa cea mai recentă, Fashion Journalism: History, Theory and Practice. Scrisă în colaborare cu universitarul australian Peter McNeil, impozantul volum, apărut la prestigioasa editură britanică Bloomsbury, este unica istorie generală a unui gen distinct dar foarte influent, și anume exegeza și jurnalismul care au ca domeniu designul de modă.

Explorând acele aspecte ce diferențiază, de sute de ani, acest tip de exegeză de alte forme de critică, volumul cuprinde atât o panoramă istorică a genului, cât și mai multe studii de caz, de la relatările lui Carmel Snow cu privire la Dior și stilul „New Look”, până la receptarea creațiilor lui Yves Saint Laurent în anii șaptezeci sau rolul Dianei Vreeland ca critic de modă.

Lansarea va avea loc, la sediul din 1 Belgrave Square, sub forma unui dialog despre „scriitura modei” cu autoarea Sanda Miller şi editoarea Frances Arnold. Dialogul va fi punctat de intervenții muzicale susținute, la pian, de Lady Rose Cholmondeley, președinta Societății „Chopin” din Marea Britanie.

Sanda Miller este cercetător la Southampton Solent University și profesor invitat la Istituto Marangoni (din 2011) și Milan Fashion Institute (din 2014), unde predă un curs de Istoria modei la nivel masteral. Și-a început cariera de autor la începutul anilor ‘80, cu un articol despre ansamblul brâncușian de la Târgu Jiu, solicitat de și apărut în revista Burlington (considerată cea mai bună revistă de istorie de artă din Marea Britanie, pentru care continuă să scrie în prezent). De atunci a scris diverse articole, cărți sau capitole în volume colective, continuându-și cariera jurnalistică prin publicarea unor articole sau recenzii în reviste specializate din Marea Britanie, Europa și SUA. A mai publicat volumele Constantin BrâncuşiConstantin Brancusi: A Survey of His WorkThe Dark Night of the Soul: Ana Maria Pacheco și Fashion Writing and Criticism.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=94751

Publicat de la data mart. 21 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

5 iunie 2020, 13:21
 

VSV
Soare
27°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 31°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 36%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 6
Răsarit: 5:32
Apus: 20:57
Prognoza 6 iunie 2020
Zi
 

SSE
Parţial însorit cu precipitaţii
29°C
Vânt: 7 km/h SSE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ESE
Parţial înnourat
16°C
Vânt: 7 km/h ESE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 300.969 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team