Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Istoria exegezei și criticii de modă, în dezbatere la ICR Londra

Publicat: miercuri, 21 martie 2018
Sanda Miller, cunoscutul istoric al artei și brâncușolog de origine română, își lansează la Institutul Cultural Român din Londra, în 22 martie, cartea sa cea mai recentă, Fashion Journalism: History, Theory and Practice. Scrisă în colaborare cu universitarul australian Peter McNeil, impozantul volum, apărut la prestigioasa editură britanică Bloomsbury, este unica istorie generală a unui gen distinct dar foarte influent, și anume exegeza și jurnalismul care au ca domeniu designul de modă.

Explorând acele aspecte ce diferențiază, de sute de ani, acest tip de exegeză de alte forme de critică, volumul cuprinde atât o panoramă istorică a genului, cât și mai multe studii de caz, de la relatările lui Carmel Snow cu privire la Dior și stilul „New Look”, până la receptarea creațiilor lui Yves Saint Laurent în anii șaptezeci sau rolul Dianei Vreeland ca critic de modă.

Lansarea va avea loc, la sediul din 1 Belgrave Square, sub forma unui dialog despre „scriitura modei” cu autoarea Sanda Miller şi editoarea Frances Arnold. Dialogul va fi punctat de intervenții muzicale susținute, la pian, de Lady Rose Cholmondeley, președinta Societății „Chopin” din Marea Britanie.

Sanda Miller este cercetător la Southampton Solent University și profesor invitat la Istituto Marangoni (din 2011) și Milan Fashion Institute (din 2014), unde predă un curs de Istoria modei la nivel masteral. Și-a început cariera de autor la începutul anilor ‘80, cu un articol despre ansamblul brâncușian de la Târgu Jiu, solicitat de și apărut în revista Burlington (considerată cea mai bună revistă de istorie de artă din Marea Britanie, pentru care continuă să scrie în prezent). De atunci a scris diverse articole, cărți sau capitole în volume colective, continuându-și cariera jurnalistică prin publicarea unor articole sau recenzii în reviste specializate din Marea Britanie, Europa și SUA. A mai publicat volumele Constantin BrâncuşiConstantin Brancusi: A Survey of His WorkThe Dark Night of the Soul: Ana Maria Pacheco și Fashion Writing and Criticism.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=94751

Publicat de la data mart. 21 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 august 2019, 13:13
 

ENE
Soare
30°C
22 km/h
Perceput de temperatură: 31°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 42%
Vânt: 22 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 7
Răsarit: 6:29
Apus: 20:07
Prognoza 25 august 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit
34°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Predominant senin
21°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.520 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team