Italia: Casa Bulgari, pe lista evazioniştilor

Garda financiară italiană a anunţat, joi, punerea sub sechestru a unor bunuri imobile şi active financiare în valoare de 46 milioane de euro aparţinând celebrei case de lux Bulgari, deţinută din 2011 de grupul francez LVMH, sub acuzaţia de evaziune fiscală, transmit AFP, EFE şi Xinhua, citând un comunicat oficial.

Bunurile aparţin celor doi acţionari istorici ai firmei, Paolo et Nicola Bulgari, nepoţii fondatorului Sotirio Bulgari, reprezentantului legal Maurizio Valentini şi predecesorului acestuia, Francesco Trapani.

Cei patru sunt acuzaţi că “au sustras de la fiscul italian, prin declaraţii frauduloase, circa 3 miliarde de euro, utilizând societăţi cu sediul în Olanda şi Irlanda, înfiinţate în unicul scop de a evita impozitarea lor fiscală în Italia”, se precizează în comunicat.

Potrivit autorităţilor, cei patru au transferat profiturile în străinătate, mai întâi în Elveţia, apoi în Olanda şi, în sfârşit, în Irlanda”, “singura ţară neconsiderată un paradis fiscal şi care are, în acelaşi timp, o presiune fiscală scăzută, de 12,5%”.

Printre proprietăţile pe care s-a pus sechestru se află un imobil situat pe celebra stradă comercială Via dei Condotti de la Roma.

Sursa: Financiarul.ro

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.