ITALIA: Cutremur pe Insula Ischia, cel puțin doi morți

Un cutremur cu magnitudinea 4,0 a lovit luni seară Insula Ischia, la sud de Napoli , provocând distrugeri care au făcut doi morți și nouă dispăruți, a anunțat protecția civilă, scrie AFP.

O femeie a murit la Casamicciola, în nordul micuței insule turistice, ucisă de cărămizi căzute dintr-o biserică, în timp ce s-au înregistrat și 25 de persoane rănite ușor.

Echipele de intervenție au recuperat de sub dărâmături o a doua victimă, o femeie, în zona Casamicciola, locul în care a fost găsită și prima victimă, ucisă de tencuiala căzută de la o biserică.

Salvatorii sunt de asemenea în căutarea a trei copii cu vârste de 17, 4, respectiv 6 luni, prinși sub dărâmăturile unei case.

Cu puțin după miezul nopții, protecția civilă a anunțat că un cuplu a fost scos în viață de sub dărâmături și că echipele de prim-ajutor depuneau eforturi pentru a salva trei copii în viață.

Seismul a avut loc în timp ce Italia se pregătește să comemoreze joi un an de la tragedia soldată cu 299 de morți la Amatrice și comunele învecinate din centrul țării. În octombrie 2016 și ianuarie 2017, alte trei cutremure au devastat aceeași regiune.

La Ischia, cutremurul s-a produs la ora locală 20.57, cu epicentrul situat la o adâncime de 10 kilometri la nord-vest de insulă. Evaluat inițial la magnitudinea 3,6 de Institutul național de geofizică, seismul a fost revizuit la 4,0 în cursul serii.

Pompieri au anunțat pe Twitter că mai multe clădiri s-au prăbușit și numeroase edificii au fost avariate.

Unicul spital de pe insulă a fost lovit de mișcarea telurică și parțial evacuat, dar o structură provizorie a fost amplasată pentru a-i primi pe răniți.

Insula Ischia a fost frecvent lovită de seisme, dintre care cel mai grav în iulie 1883. Cu o magnitudine de 5,8, el a făcut peste 2.000 de morți, printre care familia filosofului Benedetto Croce, în vârstă de 17 ani la acea dată și scos în viață de sub dărâmături.

Detalii pe site-ul AGERPRES

Foto: GAETANO DI MEGLIO/AFP/Getty Images

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.