Jaful secolului: Hoţii şi-au recunoscut vinovăția

Radu Dogaru, Eugen Darie şi Alexandru Bitu au recunoscut, marţi, în faţa instanţei, toate faptele de care sunt acuzaţi în dosarul furtului de tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam. Aceştia au cerut să fie judecaţi în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Suspecții în cazul jafului de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost audiați, marţi, de magistrați pentru a afla indicii despre locul în care se află tablourile în valoare de milioane de euro furate din Olanda.

Radu Dogaru le-a explicat magistraților cum a acționat când a dat spargerea.

A spus că declarația mamei privitoare la arderea tablourilor a fost făcută sub presiune, ea fiind audiată peste 12 ore, dar adevărul e că tablourile au fost date unui ucrainean, pe nume Vladimir. E posibil ca acesta să se fi întors în Olanda sau în altă parte a lumii.

În 15 iulie, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimată la 18 milioane de euro.

Judecarea dosarului a început în 13 august, la Judecătoria Sectorului 3. La primul termen de judecată, avocaţii celor acuzaţi de furtul tablourilor au contestat expertiza realizată de specialiştii de la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), care concluziona că cenuşa analizată în dosarul furtului de la muzeul din Rotterdam, ridicată la percheziţiile din 1 martie, de la locuinţa Olgăi Dogaru, provine din arderea a trei sau patru tablouri realizate în tehnica uleiului pe pânză.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.