Japonia se pregăteşte să răspundă ameninţărilor teritoriale

Guvernul japonez a anunțat că va avea forțe navale precum Statele Unite și o flotilă de drone, pentru a răspunde amenințărilor teritoriale venite din partea Chinei și Coreei de Nord.

Într-un proiect de document publicat vineri, Ministerul japonez al Apărării a precizat că este necesară sporirea capacitatea forțelor ce ar putea fi folosite pentru apărarea teritoriului țării.

„Pentru a putea deplasa unități repede, pentru a putea răspunde unei anumite situații, este important… să avem forțe asemenea pușcașilor marini americani”, se arată în documentul dat publicității pe fondul tensiunilor tot mai mari cu statul chinez în legătură cu insulele Senkaku, administrate de Japonia, dar pe care Beijingul le revendică.

Premierul japonez Shinzo Abe a cerut vineri organizarea, cât de curând, a unui summit al liderilor sau miniștrilor de Externe ai celor două state.

Vorbind despre importanța relațiilor dintre cele mai dezvoltate state ale Asiei, șeful cabinetului de la Tokyo a precizat că nu vor fi impuse niciun fel de precondiții pentru aceste negocieri.

În raportul japonez se vorbește și de necesitatea unei flotile de drone de recunoaștere, ce ar putea fi folosite pentru monitorizarea insulelor mai îndepărtate.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.