JobTransport, primul targ de joburi la Facultatea de Transporturi, 8-9 noiembrie

Pe 8 şi 9 noiembrie, interval în care va avea loc JobTransport, angajatori de renume vor avea ocazia să facă recrutări în rândul studenţilor şi absolvenţilor de la Facultatea de Transporturi în special şi al celor de la Universitatea Politehnică în general.
La eveniment, aflat la prima ediţie, participă numeroase companii din domeniile transportului şi logisticii şi conexe cu acestea, dar şi firme specializate în resurse umane şi în consiliere în carieră. Vor fi prezente companii ca TTS Group, DSV Solutions, Elite, DPD, Mailman, Sameday Courier, Transferoviar Grup, DB Schenker, Wim Bosman, Gefco, KLG Europe, Kuehne+Nagel, Goodyear, Thales, Dynamic Human Resources, 4Career. Totodată, la târg vor participa şi Ministerul Transporturilor, Registrul Auto Român şi Metrorex.
„Vor fi două zile în care companiile vor avea prilejul să recruteze candidaţi pentru posturile pe care le au disponibile. Totodată, participarea la JobTransport este utilă şi pentru colectarea de CV-uri, în vederea realizării unor baze de date cu studenţi interesaţi de practică, internship sau voluntariat”, spune Felicia Niculae, manager de proiect.
Prof. univ. Iulian Bădescu, decanul Facultăţii de Transporturi din Bucureşti, accentueză importanţa organizării unui asemenea eveniment: „Studenţii şi absolvenţii vor avea ocazia să dovedească faptul că sunt capabili şi să ia pulsul pieţii muncii. Participarea la târg va fi extrem de folositoare oricărui student de la Politehnică. Şi firmele vor avea de câştigat, pentru că vor avea de unde să aleagă forţă de muncă bine pregătită”.
Pe parcursul celor două zile de târg studenţii vor avea parte şi de un „corector CV”, care îi va ajuta cu redactarea CV-urilor şi îi va consilia gratuit.

Workshopuri şi premii

Vineri, în prima zi a târgului, specialişti renumiţi în transporturi, logistică, resurse umane, consiliere în carieră, limbaj nonverbal şi legislaţie vor susţine workshopuri şi prezentări de companii. În total, vor fi 15 workshopuri, la care s-au înscris deja zeci de studenţi (pentru înscrieri, se poate accesa www.facebook.ro/Jobtransport).
Prof. Mihaela Chraif, lector universitar, Societatea Română de Psihologie Experimentală Aplicată, va aplica teste studenţilor, în cadrul workshopului „Cât de bine ştii să conduci – simulare şi testare psihologică”. Preşedintele Uniunii Naţionale a Experţilor în Legislaţia Muncii, Corneliu Benţe, va susţine workshopul „Semnezi sau nu contractul de angajare?”, iar consultantul în carieră Eduard Ezeanu va vorbi despre „Strategii pentru succes în carieră”. Totodată, dr. Mihaela Stroe, expert în limbaj nonverbal, va susţine workshopul „Autocunoaştere şi inteligenţă nonverbală”, iar renumitul antreprenor Benoit Pleska va vorbi despre „Motorul carierei în transporturi”. De asemenea, specialista în resurse umane Dana Tudor, general manager Dynamic Human Resources, va capta atenţia studenţilor cu workshopul cu tema „Ingineria succesului şi vehiculele folosite în atingerea lui”.
„Participarea la workshopuri va aduce studenţilor, pe lângă avantajul dezvoltării profesionale, şi posibilitatea de a câştiga premii, la tombole. Fiecare workshop va avea alocate premii, ce vor fi câştigate prin tragere la sorţi. Separat de acestea, în fiecare zi a târgului va fi câte o tombolă, când se vor câştiga două weekenduri la munte”, precizează Robert Barbu, coordonator eveniment.
Premiile sunt dintre cele mai diverse – abonamente la fitness, la kangoo jumps, cărţi, vouchere la un service auto, weekenduri la o pensiune şi la un hotel de la Sinaia, abonamente la mai multe săli de dans, cursuri de fotografie, IT, webdesign, grafică, o cină romantică, şedinţe de terapie la psiholog şi la hipnoterapeut, un sistem de navigaţie Navon, o staţie CB Cobra.
Sâmbătă, în faţa Facultăţii de Transporturi, va avea loc un test drive susţinut de Porsche Bucureşti Vest 1, iar studenţii se vor putea delecta şi cu maşinile tunate expuse de Streetmaniacs. Tot sâmbătă, atmosfera va fi antrenată de renumitul comediant Cătălin Dumitru, cu un număr de stand-up, programat pentru ora 12.
Vineri, 8 noiembrie, târgul va fi deschis între orele 10 şi 18, iar sâmbătă, 9 noiembrie, de la 10 la 14. Intrarea este gratuită.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.