Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Johannes Hahn: Descentralizarea va îmbunătăţi implementarea proiectelor cu fonduri europene

Publicat: vineri, 14 iunie 2013

Continuarea procesului de descentralizare va contribui la o mai bună implementare a proiectelor finanţate din fonduri europene, a declarat vineri comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, la Palatul Victoria.

„Am spus-o cu mai multe ocazii la Bucureşti, preferăm – şi acesta este de asemenea un lucru pe care l-am discutat – cât mai curând posibil continuarea descentralizării, pentru că aşa cum am constatat şi în alte părţi ale Europei, dacă oferi oportunităţi regiunilor, de îndată ce primesc competenţe administrative şi materiale, acest lucru contribuie la o mai bună implementare a proiectelor. Am înţeles că acesta este un subiect care se discută în Guvern, dar, în principiu, direcţia ar trebui să fie, atunci când e posibil, descentralizarea, într-o manieră adecvată”, a declarat Johannes Hahn, oficialul european, vineri, la Palatul Victoria.

Comisarul european speră că în cursul săptămânii viitoare va putea face anunţul final privind deblocarea Programului Operaţional Sectorial Transport.

„Comparativ cu situaţia cu care ne confruntam cu câteva luni în urmă, am reuşit să reducem la jumătate numărul programelor operaţionale sectoriale presuspendate. Următorul program care va fi deblocat este programul de transport. Nu pot anunţa deblocarea finală astăzi (n.r. vineri) pentru că trebuie să soluţionăm câteva formalităţi de ordin administrativ. Sunt foarte încrezător că în cursul săptămânii următoare vom putea face anunţul final”, a declarat comisarul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Reamintim că Comisia Europeană a pre-suspendat patru programe operaţionale: Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Programul Operaţional Regional (POR), Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Au fost reluate în 2013 plăţile pe două programe operaţionale: POSDRU şi POR.

Johannes Hahn a marcat vineri un moment istoric pentru Bulgaria, România și regiunile vecine Vidin și Calafat, fiind prezent la inaugurarea unui pod care leagă cele două țări.

Recent denumitul „Pod Noua Europă” a beneficiat de investiții UE în valoare de 106 milioane EUR și este doar cel de-al doilea pod de-a lungul frontierei de 630 km dintre cele două țări. El are o importanță strategică vitală pentru UE: o legătură esențială de-a lungul unei rute care s-ar putea întinde din Europa de Nord, țările baltice, prin Europa Centrală, România și Bulgaria și, în cele din urmă, până în Grecia.

Construcția a început pe baza proiectului podului în 2007, dar planul a fost în discuție de aproape 15 ani. Strategia UE pentru regiunea Dunării, cu metoda ei unică de cooperare, combinată cu intervenția comisarului Hahn, au determinat finalizarea proiectului.

În discursul ținut la inaugurare, comisarul a declarat: „Acest pod este un simbol puternic al politicii regionale a UE, conectând comunități și creând legături de afaceri esențiale. Astăzi, podul Noua Europă se deschide nu doar pentru trafic, ci și pentru o întreagă pleiadă de oportunități de afaceri și de cercetare, de pe ambele părți ale fluviului și de mai departe.”

El a adăugat: „Am convingerea că prin colaborarea dintre România și Bulgaria, pe care le­am ajutat să încurajeze aplicarea strategiei pentru regiunea Dunării și care au făcut posibil acest proiect, se vor crea stimulente pentru mai multe conexiuni, care vor determina beneficii enorme pentru ambele țări.”

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7773

Publicat de la data iun. 14 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 august 2019, 17:59
 

NE
Predominant însorit
32°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 31°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 33%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:29
Apus: 20:07
Prognoza 25 august 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit cu furtună
34°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat cu furtună
19°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.547 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme