Jurnal de călătorie (3)

Următoarea destinație în călătoria mea a fost Egiptul, despre care am cules mai multe informații pe care sa le împărtășesc în acest jurnal; Egipt este o țară aflată în nordul Africii și Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est de Fâșia Gaza, Israel, Golful Aqaba și Marea Roșie, iar la sud de Sudan și Libia.

Capitala Egiptului este Cairo, iar limba oficială este limba arabă. Populația actuală a Egiptului este de 107.634.317 de luni, 3 aprilie 2023, pe baza elaborării Worldometer a celor mai recente date ale Națiunilor Unite. După o perioadă dificilă care a inclus evenimente precum Primăvara Arabă şi pandemia de coronavirus, Egiptul începe să revină la normalitate începând din 2022. Iată câteva motive pentru care ar trebui să vizitați Egiptul:

Oportunitatea de a explora o cultură fascinantă și bogată în istorie

Piramida lui Khufu, cunoscută şi ca Marea Piramidă din Giza, este considerată ultima minune antică existentă în lume. La o vechime de aproximativ 4500 de ani, este uimitor să poţi ajunge atât de sus, însă acest lucru este posibil. De asemenea, piramidele şi Sfinxul din împrejurimi sunt la fel de impresionante şi ar trebui să se afle pe lista de vizitat a oricărui turist sau pasionat de istorie. Oportunitatea de a vizita unele dintre cele mai importante situri arheologice din lume, inclusiv Piramidele de la Giza și Valea Regilor. Este uimitor să te afli în fața templelor și monumentelor vechi de mii de ani și să poți admira arta și scrierile originale ale civilizației egiptene antice. Site-uri istorice precum Templul Luxor, Templul Karnak, Dendera, Valea Regilor, Valea Reginelor, Abu Simbel, Templul Hatshepsut, Templul Philae și multe altele sunt cu adevărat fascinante și oferă o experiență de neuitat. Nimic nu poate egala frumusețea și complexitatea arhitecturii și a artefactelor egiptene antice care au supraviețuit până în prezent

Cazare accesibilă în hoteluri de calitate

Egiptul este o destinație turistică foarte accesibilă, potrivită pentru călătorii cu buget limitat. Comparativ cu alte țări, Egiptul este mult mai ieftin, astfel încât anumite cheltuieli, cum ar fi transportul și cazarea, vor fi mult mai convenabile. De exemplu, o călătorie de o oră cu Uber de la aeroportul din Cairo până în centrul orașului va costa în jur de 10 dolari, în timp ce o cazare într-un hotel de 5 stele va fi semnificativ mai ieftină decât în alte țări, cum ar fi Europa. În plus, diverse activități turistice precum o plimbare cu balonul cu aer cald în Luxor sunt disponibile la prețuri accesibile, costând mai puțin de 50 dolari.

Plaje însorite pe tot parcursul anului, perfecte pentru relaxare și scăldat în Marea Roșie și Marea Mediterană

Egiptul are o climă subtropicală, cu extremități între diferitele zone ale țării. Nordul ţării este puternic influențat de clima mediterană. Vara temperaturile variază între 27 – 32 grade, ajungând chiar și la 42 grade pe coasta Marii Roșii, iar mediile pe timp de iarnă se situează între 13 și 21 de grade Egiptul oferă plaje însorite pe tot parcursul anului, atât pe coasta Mării Mediterane, cât și pe cea a Mării Roșii, care se pot mândri cu calitatea lor comparabilă cu cele mai bune din lume. În ciuda lunilor de iarnă, nu este niciodată prea frig să te relaxezi pe plajele cu nisip alb de la Marea Roșie și să te bucuri de soare.

Muzeele egiptene

Marele Muzeu Egiptean – cunoscut si sub denumirea de Muzeul Giza – este situat pe Platoul Giza, aproape de complexul de piramide, pe o suprafața de aproximativ 480.000 mp. și va fi cel mare muzeu arheologic din lume. Acest muzeu va deține întreaga colecție de obiecte prețioase ale faraonului Tutankhamon și va fi prima oară când acestea vor fi expuse public. Pe lângă acest muzeu impresionant, există și alte muzee celebre la care puteți vizita în Egipt. Muzeul Cairo din Midan Tahrir are peste 120.000 de piese, acoperind o perioadă de la epoca preistorică până la epoca romano-greacă. Muzeul Național al Civilizației Egiptene are o Galerie Regală a Mumiilor și este un loc fascinant pentru a învăța mai multe despre istoria și cultura Egiptului antic. De asemenea, Templul Karnak din Luxor este considerat cel mai mare muzeu în aer liber din lume și este un loc minunat pentru a explora istoria Egiptului într-un cadru impresionant.

Turism terapeutic și tratamente naturiste, cu o varietate de izvoare naturale și băi terapeutice

Egiptul este una dintre cele mai bune destinații din lume când vine vorba de turismul terapeutic, pentru cei care caută tratament naturist pentru diferite afecțiuni sau care caută curățare fizică și spirituală. Egiptul găzduiește mii și mii de izvoare naturale, iar argila și mineralele lor ajută la tratarea bolilor osoase, ale pielii și la afecțiuni digestive. Soarele pe tot parcursul anului și climatul uscat din locuri precum Aswan ajută la bolile respiratorii şi reumatoide. S-a dovedit că marea și tratamentele precum „băile de nisip” ajută la vindecarea de bolile de piele, precum psoriazisul.

Hoteluri istorice

Egiptul oferă o varietate de opțiuni de cazare care sunt mult mai mult decât doar simple locuri de odihnă. Cu hoteluri istorice care datează de peste un secol și jumătate, există oportunitatea unică de a trăi istoria la un nivel mai intim. Aceste hoteluri sunt adevărate comori istorice, care variază de la palatele khedive din Cairo la hotelurile Belle Epoque de pe litoralul Alexandriei și până la cele care au inspirat operele lui Agatha Christie de pe malul Nilului din Aswan. Aceste hoteluri nu doar oferă o experiență unică de cazare, dar și o incursiune în istoria și cultura egipteană. Vei putea experimenta un stil de viață de altădată și vei vedea cum se trăia în Egiptul secolului trecut. Fie că doriți să vă petreceți timpul la piscina luxuriantă a hotelului, să savurați mâncăruri tradiționale în restaurantele lor sofisticate sau să vă relaxați în camerele cu mobilier clasic, hotelurile istorice din Egipt oferă o experiență cu adevărat unică și de neuitat.

Croaziere pe Nil

Una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le poți trăi în Egipt este o croazieră pe Nil. Această călătorie te va purta pe apele fluviului încântător, oferindu-ți oportunitatea de a vedea unele dintre cele mai impresionante monumente istorice dintr-un alt unghi, în timp ce savurezi confortul și luxul de cinci stele al vasului de croazieră. Pe parcursul croazierei, te vei opri la diferite puncte de andocare pentru a vizita monumente, morminte și artefacte vechi de mii de ani, iar ghidul tău îți va oferi informații fascinante despre istoria și cultura Egiptului antic. Aceste croaziere sunt ideale pentru toate vârstele și pentru familiile cu copii mici, iar prețurile sunt accesibile, variind între trei și cinci nopți. În timpul călătoriei tale, vei putea admira obiective turistice remarcabile precum Templul Luxor, Templul Karnak și Templul Philae – ultimul loc în care a fost practicată religia egipteană antică. De asemenea, vei putea explora diferite sate și orașe de pe malurile Nilului, unde vei avea ocazia să cunoști oameni locali și să descoperi cultura și obiceiurile lor.

Camping în Sahara

În deşertul Sahara, situat în vestul Egiptului, există oportunitatea unică de a experimenta o aventură într-o zonă sălbatică și curată. Camping-ul în mijlocul deșertului vă permite să trăiți o experiență autentică și să vă bucurați de frumusețea naturală a peisajului. De asemenea, puteți experimenta o plimbare safari cu jeep-ul prin deșert, care este o experiență de neuitat. De asemenea, puteți face sandboarding, care este o activitate populară în care alunecați pe dune de nisip cu o placă specială. În plus, puteți să vă relaxați în izvoarele termale naturale, care sunt cunoscute pentru proprietățile lor vindecătoare. O altă activitate incredibilă pe care o puteți experimenta în timpul camping-ului în deșert este admirarea Căii Lactee și a stelelor pe timp de noapte. Această zonă are unele dintre cele mai bune condiții pentru observarea stelelor și a fenomenelor astronomice. Un exemplu de minune naturală care merită văzută este zona deșertului alb din Sahara egipteană, caracterizată prin formări de cretă albă, care oferă o experiență vizuală impresionantă.

Fosile antice

În Wadi el Hitan, situat în regiunea Fayoum din Egipt, se găsește ceva cu adevărat special – fosile de balene care aveau picioare în spate, diferite de balenele moderne. Acest sit este atât de important încât a fost declarat patrimoniu UNESCO. Fosilele de balene din Wadi el Hitan reprezintă o poveste fascinantă a evoluției animalelor, arătând cum balenele au evoluat din animale terestre la mamiferele oceanice pe care le știm astăzi. Aceste fosile sunt considerate cele mai importante din lume pentru demonstrarea acestei etape cruciale a evoluției, iar turiștii din întreaga lume vin să le vadă. Aici, oamenii de știință au descoperit numeroase fosile bine păstrate ale unor balene preistorice, unele având dimensiuni impresionante. Aceste fosile sunt deosebit de importante pentru cercetători, deoarece oferă informații cruciale despre modul în care balenele s-au adaptat la viața în ocean.

Posibilitatea de a savura delicii culinare locale, cu un amestec interesant de influențe mediteraneene, africane și arabe

Gastronomia egipteană este o comoară ascunsă, care merită să fie explorată. Cu toate că nu este foarte răspândită la nivel internaţional, egiptenii sunt mândri de tradiţiile lor culinare. Încercaţi specialităţile locale, cum ar fi faimosul fuul (un fel de pastă de fasole), taameya (falafel egiptean) şi koshary (un amestec delicios de paste, linte, orez şi sos de roşii). Toate aceste preparate sunt ieftine, hrănitoare şi potrivite chiar şi pentru cei care urmează un regim vegan. Şi pentru iubitorii de carne, grătarele egiptene sunt de neuitat, iar fripturile de miel şi pui, preparate cu condimente locale, sunt o adevărată delicatesă. De asemenea, nu rataţi deserturile, cum ar fi baklava, halva şi basbousa.

În concluzie, Egiptul este o destinaţie turistică extrem de diversă, cu ceva pentru toată lumea.

Cu o combinaţie perfectă de istorie, aventură, relaxare şi frumusețe naturală, Egiptul este cu adevărat o comoară turistică si motivul pentru care am ajuns în acesta zonă și pentru care organizatorii în frunte cu Ciprian Ciceu, antreprenor și profesor la BeTrader Academy, au ales să-și invite aici participanții la protocolul de trading MAINET, pentru a înțelege mai bine tehnologiile viitorului într-o nouă lume financiară.

În afara momentelor de relaxare la piscină sau la diverse terapii, și de asemenea, vizitarea celor mai importante situri arheologice, am avut o serie de întâlniri pentru inițierea participanților care se pregătesc pentru a putea utiliza și interacționa cu platforma blockchain, ceea ce înseamnă că pot începe să tranzacționeze criptomonede sau alte active și servicii cripto în mod real. Aceasta le oferă oportunitatea de a participa la ecosistemul blockchain și de a beneficia de avantajele sale, cum ar fi tranzacții rapide, eficiente și sigure, independența față de intermediari financiari tradiționali și accesul la diverse servicii financiare și aplicații descentralizate sau în a deveni cât mai eficienți în a-si crește activele.

 În funcție de protocolul sau platforma blockchain la care participă utilizatorii există și recompensele care includ criptomonede sau active digitale care pot fi utilizate pentru a plăti comisioane de tranzacționare, a participa la voturi sau a accesa diverse servicii și aplicații din cadrul ecosistemului blockchain. De asemenea, utilizatorii care contribuie la securizarea și funcționarea rețelei pot primi premii sau distincții suplimentare, cum ar fi plăcuțe sau tokens speciale, cel mai important fiind trofeul in forma de diamant, care simbolizează contribuția lor la rețea și cele mai bune rezultate.

Până la o viitoare întâlnire, să auzim numai de bine, cu zile senine și pline de fericire. (Va urma)

Lord Sir Florentin SCALEȚCHI

Prof.univ. dr.

Foto: pixabay.com

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.