Jurnal Politic (10) Congresul IPA- Secția Română- Oradea România

Penultima lună a anului m-a găsit la Congresul IPA -Secția Română – Oradea, la care am ajuns cu o cursă Tarom, în dimineața zilei de vineri a începutului de noiembrie, alături de prietenul meu, Președinte IPA-Regiunea 13 București-Pașapoarte, domnul Marius Matarangă. Inițial, ne făcusem pregătirile să mergem cu mașina, dar când am realizat că va trebui să facem un drum de 12 – 14 ore, având în vedere ambuteiajele de pe Valea Oltului, am schimbat planul și am luat avionul care într-o oră și 10 minute ne adus la destinație. Vineri a fost ziua în care delegațiile de la toate secțiile din țară, împreună cu invitații din delegațiile străine, ne-am adunat și am socializat la sfârșit de zi la restaurantul de la etajul 8 al hotelului MyContinental, gazda noastră, aflat într-un oraș foarte frumos din Ardeal, emblemă a României. Am mâncat, băut, dar am și ascultat și chiar dansat după muzica diversificată a unei formații locale bune.

Lumea s-a simțit deosebit de bine datorită atmosferei distinse și colegiale, mult după miezul nopții. Au fost prezente delegații din 9 state: SUA, Polonia, Portugalia, Grecia, Cypru, Slovacia, Croația, Bulgaria, Serbia, toți prieteni și parteneri IPA- Secția Română și ai OADO-ECOSOC-ONU. S-au deschis lucrările Congresului în frumoasa sală de consiliu, a Primăriei Municipiului Oradea conform programului stabilit, cu cuvântul de bun venit făcut magistral de Președintele ales al IPA  Secția Română, în persoana domnului Mihai Tărtăreanu, care a elogiat prezența Președintelui IPA- Internațional actual, Domnul Pierre-Martin Moulin și a Subsecretarului De Stat, Consilier al Ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Nicolae Bode, comisar șef de poliție domnul Petre Bledea care a rostit un mesaj al ministrului, urmat de un moment de reculegere pentru 3 membri IPA, care de-a lungul anului 2022, ne-au părăsit și au plecat la cele veșnice. Dumnezeu să-i aibă în grija lui.

A urmat momentul acordării de plachete, tuturor delegațiilor străine a instituțiilor importante ale județului Bihor, neuitându-se nici Ministerului Afacerilor Interne, a domnului Martin Moulin și în final și a Organizației Pentru Apărarea Dreptului Omului, în semn de recunoștință și aleasa prețuire pentru eforturile constante în vederea dezvoltării relațiilor de cooperare și a legăturilor de prietenie. A fost momentul în care în calitate de Președinte fondator OADO, eu, cel care vă consemnează evenimentul, să pot acorda atât Președintelui IPA-Secția Română cât și Președintele IPA-Internațional Ordinul Crucea de aur, al apărătorului Drepturilor Omului în grad de cavaler, pentru contribuția remarcabilă în respectarea și promovarea drepturilor fundamentale ale omului în dezvoltarea și consolidarea democrației și a libertății oamenilor în întreaga lume. În aplauzele întregii săli, s-a încheiat prima parte a Congresului cu o binemeritată pauză de cafea și poza de grup, după care membrii delegațiilor române au reintrat în sedință unde s-au stabilit și analizat perspectivele IPA-Secția Română pe termen scurt și mediu.

Toți ceilalți, însemnând Delegațiile străine și OADO am beneficiat de vizite la Muzeul Masoneriei la Muzeul Municipal și la Cetatea Municipiului Oradea. Seara s-a încheiat în mod triumfal cu o cină festivă la renumitul restaurant Ciuperca din mărginimea orașului Oradea, ocazie cu care OADO a acordat medalia de argint și bronz majorității Președinților de regiuni din întreaga țară. Totul sub stindardul unei bune și îndelungi colaborări reciproce. Cu muzică, dans și voie bună, toți cei prezenți s-au destins, au socializat, au cântat și dansat la o cupă de șampanie, până către orele dimineții.

O reușită pentru toți organizatorii și oficialitățile implicate în acest eveniment memorabil al tuturor celor care fac parte din marea familie INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION. Felicitări și aplauze la scenă deschisă tuturor celor prezenți. Cinste organizatorilor! (Va urma)

Lord Sir Florentin Scalețchi  

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.