Karl Lagerfeld a fost incinerat

 

Designerul Karl Lagerfeld, decedat marţi la vârsta de 85 de ani, a fost incinerat vineri în Franţa, în conformitate cu dorinţa sa

.

 

Incinerarea stilistului german a avut loc la Nanterre, în apropiere de Paris, în prezenţa braţului său drept Virginie Viard, care i-a succedat ca directoare a studioului de creaţie al casei de modă Chanel, a directorului companiei de bunuri de lux LVMH, Bernard Arnault, şi a prinţesei Caroline de Monaco. Lagerfeld, care afirma cu umor că ar prefera mai degrabă să moară decât să fie înmormântat, şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa de a fi incinerat. Unul dintre ultimii giganţi ai industriei haute couture, care s-a aflat, timp de mai bine de 35 de ani, în fruntea casei de modă Chanel, el îşi justifica, în 2015, refuzul de a fi înmormântat, la o emisiunea de la televiziunea franceză: „Mi se pare oribil. Vreau să dispar precum animalele din pădurea tropicală. Este oribil să-i împovărezi pe oameni cu rămăşiţele tale”.

 

Conform dorinţelor creatorului, o parte din cenuşă ar trebui să ajungă alături de cea a mamei sale, iar o altă parte, alături de cea a lui Jacques de Bascher, marea dragoste a designerului până în 1989, când acest personaj monden a murit de SIDA.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.