Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

La “Antipa”, în spatele usilor închise: Cum se fabrică … organismele modificate genetic?

Publicat: miercuri, 04 decembrie 2013

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria întâlnirilor cu specialiştii Muzeului, grupate în cunoscutul ciclu de conferințe La “Antipa”, în spatele ușilor închise.

Sâmbătă, 7 Decembrie, începând cu ora 11.00, vă așteptăm, în Sala Multimedia, să participați la conferința intitulată „Cum se fabrică … organismele modificate genetic?”, susținută de către  Alexandra Florina Levărdăspecialistul nostru în biologie moleculară.

 

***

În cadrul acestei întâlniri, veți putea descoperi modalităţile de obţinere a organismelor modificate genetic. Progresul tehnologic şi stiintific a făcut posibilă obţinerea de organisme modificate genetic la scara industrială cu ajutorul tehnicilor de inginerie genetică despre care vom afla mai multe pe parcursul conferinţei.

***

Conceptul “organismelor modificate genetic” a stârnit numeroase discuţii, având  atât aspecte pozitive cât şi aspecte negative. Aplicațiile actuale (medicina, industria agloalimentară, industria farmaceutică, industria energetică) ale organismelor modificate genetic relevă importanţa colosală a acestui subiect şi confirmă numeroasele studii realizate până în prezent. Gândindu-ne la aceste aspecte, împărtăşim opinia chimistului german Karl Winnacker care admite că “O descoperire în sine nu este niciodată bună sau rea… Bun sau rău este numai modul în care oamenii o folosesc”.

Aspectele pozitive ale organismelor modificate genetic se referă la domeniul medicinei (obţinerea de hormoni, vaccinuri, medicamente), iar cele negative la industria agroalimentară (alimentele modificate genetic).

Datorită progresului rapid al ştiinţei, studiile în ceea ce priveşte organismele modificate genetic vor avansa astfel încât la un moment dat vom avea capacitatea de a selecta doar acele organisme modificate genetic considerate avantajoase din toate punctele de vedere privind sănătatea umană, siguranţa alimentară, şi din punct de vedere economic, social, etic.

***

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.305.60.31 sau pe e-mail:florentinap@antipa.ro.

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa .

Informaţii suplimentare despre programele de educație: dr. Aurora Stănescu, e-mail: auroras@antipa.ro.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19440

Publicat de la data dec. 4 2013. Categorii Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 octombrie 2019, 10:28
 

N
Soare
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 76%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:29
Apus: 18:34
Prognoza 15 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Parţial noros
10°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.559 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team