La începutul săptămânii viitoare, Victor Ponta se va afla în Finlanda şi Lituania

Premierul Victor Ponta se va afla, luni şi marţi, în Finlanda şi Lituania, pentru vizite oficiale în care se va întâlni cu autorităţile celor două ţări. În Finlanda, Ponta va avea întrevederi cu omologul său, Jyrki Katainen, şi cu preşedintele Parlamentului, Eero Heinaluoma, şi va participa la un Forum economic.

Împreună cu ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, premierul va lua parte şi la o conferinţă privind educaţia Helsinki. În Lituania, Ponta se va întâlni cu prim-ministrul Algirdas Butkevicius şi cu preşedintele Parlamentului, Vydas Gedvilas, urmând să aibă o întrevedere şi cu reprezentanţii oamenilor de afaceri din Lituania.

„Cele două vizite au ca obiectiv consolidarea dialogului politic bilateral la nivel înalt, dinamizarea cooperării, în special în domeniul economic, şi asigurarea unei coordonări permanente pe teme europene, în contextul în care Lituania deţine în prezent preşedinţia Uniunii Europene, iar Finlanda va face parte din ţările alături de care România va asigura preşedinţia UE în 2019”, informează Guvernul.

Potrivit sursei citate, pe agendă figurează şi teme legate de viitorul Europei, situaţia economică la nivelul UE, combaterea şomajului în special în rândul tinerilor, agenda digitală, inovarea şi cercetarea, competitivitatea la nivelul UE, pregătirea summit-ului de la Vilnius privind Parteneriatul Estic, relaţia transatlantică. Din delegaţia premierului vor face parte ministrul delegat pentru Infrastructură şi Investiţii, Dan Şova, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, secretarii de stat George Ciamba, din Ministerul de Externe, şi BogDan Tohăneanu, din Ministerul de Interne.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.