La Mulți Ani, dragoste!

   Întotdeauna mi-am spus că dragostea este cel mai frumos sentiment pe care îl putem trăi în această viață. De cele mai multe ori, prin dragoste, prin persoana iubită reușim să ne regăsim pe noi, sau drumul spre noi, spre sfântul întreg din noi, din sufletul nostru, din existența noastră! Dragostea este cel mai frumos cadou pe care l-au făcut zeii oamenilor. Nu este ușor să iubești, să spui ceea ce gândești, să faci acele gesturi pe care simți nevoia să le faci, să arzi, să speri, să plângi, să râzi, sau să suferi, să mergi pe calea pe care simți tu că trebuie să mergi, chiar și atunci când viața, oamenii și destinul îți sunt împotrivă. Pentru toate acestea îți trebuie curaj.”Curajul să ne fie flacăra călăuzitoare! Să nu ne fie frică de nimic și să nu considerăm nimic ca imposibil”, scria Prentice Mulford în Zarea Nemuririi. Cei care nu au curajul să iubească, nu au curajul, de fapt, să trăiască, pentru ca, dragostea înseamnă viață!.

   Dragostea este cea care ne învață să iertăm, să înțelegem, să fim mai buni, mai aproape unii de alții, să lăsăm de la noi cât se poate și când se poate, să dăm șanse oamenilor. Dragostea ne învață ce cuvinte să spunem și ce gesturi să facem. Astfel de lucuri nu le putem învăța la scoală, ci, doar atunci când iubim. Dragostea este cea care poate construi poduri între oameni, între suflete, între destine, între lumi, culturi, distanțe și continente, doar ea poate construi poduri între vieți, pentru un totdeauna sfânt și curat!

   Atunci când iubim și suntem iubiți, scoatem la iveală partea cea mai frumoasă din noi. Scoatem din noi cele mai frumoase cuvinte și adevăruri, pe care, unii le spun ca atare, alții le pun în versuri. Din dragoste și pentru dragoste eu le-am făcut pe amândouă. Dragostea este acel sentiment care ne dă puterea să trecem, mai ușor, peste încercările vieții! Ea este cea care ne ajuăa să sperăm, să mergem mai departe, să ne dezgolim sufletele de griji, de îndoieli, de temeri, de sentimente netrăite la timp, de cuvinte ce încă stau nerostite, pitite și agățate într-un colț de stea, de pudori, de traume, de noi înșine, de cei care suntem pentru a scoate la iveală pe noi, cei care suntem cu adevărat!

   Dragostea nu înseamnă doar cuvinte pe care le spui, ci, este ceva ce simți, într-un zâmbet,

într-un oftat sau într-un plâns, fără să vorbești. Câteodată, dragostea nu vine în viață, deși o chemăm din tot sufletul, cu toate forțele noastre și sunt momente în care ea vine, deși nu noi am chemat-o. Dragostea nu ține cont de frontiere, de distanțe sau de locuri.Nu ține cont, nici măcar de vârstă. Dragostea înseamnă să oferi, fără să aștepți.”Dragostea nu este un târg: te iubesc pentru că mă iubești. Dragostea este o certitudine; te iubesc pentru că te iubesc”,afirma Liviu Rebreanu.Nicio poveste de dragoste nu seamănă cu alta, așa cum, niciun sfârșit nu seamănă cu altul. Fiecare iubește și suferă în felul lui. Niciodată nu vom putea controla, cu totul, acest sentiment! Cea mai frumoasă dragoste nu este aceea pe care o planificăm în cel mai mic detaliu, cea mai frumoasă dragoste este aceea care vine pe neașteptate și care ne mângâie sufletul, gândurile și ființa pentru totdeauna! Dragostea se duce unde vrea ea și la cine vrea ea. Ea are propriile legi vitale pe care le urmează. Dacă dragostea ne va încălzi inima, sau va declanșa un adevărat incendiu, asta aflăm, atunci când iubim și când trăim acest sentiment.

   Dragostea nu este despre câte zile, săptămâni, luni sau ani doi oameni sunt împreună! Dragostea este despre cât de mult acei oameni se iubesc în fiecare zi, cât de dispuși sufletește sunt să investească timp, sentimente, emoții și trăiri în relația lor! Dragostea nu înseamnă doar o zi pe an în care ne spunem cuvinte frumoase, după care uităm să trăim, să simțim, să iubim! Fiecare zi ar trebui să fie o sărbătoare a dragostei, a sufletelor noastre, o sărbătoare a noastră, a celor care am invitat un alt suflet în sufletul nostru, spre adăpostire împotriva vieții, a furtunilor, a dezamăgirilor și a îngenuncherilor, spre adăpostire pentru viață și împotriva morții!

 

Alexandra Mihai,

Montreal, 2017

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.