Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

La Palatul Victoria s-a instalat panica: nu vor fi bani, în 2018, pentru funcţionarea ţării

Publicat: sâmbătă, 05 august 2017
După discuţii sterile despre impozitul pe cifra de afaceri, pe gospodărie sau despre taxa de solidaritate, guvernul Tudose şi-a îndreptat atenţia asupra unui alt subiect: bugetele asigurărilor de sănătate şi pensii. Ministrul Finanţelor, Ionuț Mişa, a descoperit uimit că deficitul bugetului de pensii crește de la un an la altul, iar majorările salariale din sistemul public nu vor putea fi susținute în 2018. În aceste condiţii, banii pentru investiţii vor rămâne mai departe o iluzie, iar principala sarcină a Finanţelor va rămâne colectarea banilor la buget şi contractarea împrumuturilor, pentru a acoperi cheltuielile care tot sporesc.

Așadar, panica s-a instalat la Palatul Victoria, motiv pentru care se iau decizii în forță, în speranța că se mai poate evita ceva din dezastrul anunțat pentru anul 2018. An în care este posibil ca România să nu îşi mai poată susţină cheltuielile curente. Iată cum adevărata «taxă de solidaritate», dar faţă de lipsa de discernământ a actualei puteri, va fi achitată de angajatul obişnuit din mediul privat şi angajatorul său. Prin trecerea CAS şi CASS de la angajator la angajat vor scădea sumele nete încasate de angajați și vor pune presiune pe cei care asigură cu greu locuri de muncă. Deși, în modul cel mai ipocrit, executivul promite angajaţilor scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10%. Cine să mai creadă în asemenea basme, câtă vreme nimeni din coaliția guvernamentală nu mai poate ascunde dezastrul care va urma?

Din nefericire, nu vedem nici o preocupare a guvernului și coaliţiei PSD-ALDE de a găsi soluţii reale pentru prevenirea prăbuşirii sistemului public de pensii. Nici creșterea vârstei de pensionare, nici «alba-neagra» cu plata contribuţiilor sociale sau alte idei scoase peste noapte din joben nu pot reprezenta cheia rezolvării problemei! Sunt necesare măsuri bine cumpănite prin care să fie stopată marea evaziune fiscală, să fie eliminat fenomenul muncii la negru, nu acţiuni pompieristice de o vară! Nu se întrevede nici o strategie coerentă privind creşterea natalităţii! Iar, despre măsuri de eficientizare a sistemului de pensii nici nu poate fi vorba.

Ca urmare, în acest moment, în lipsa unor strategii guvernamentale pe termen mediu şi lung, asistăm la transferul neputinţei şi ipocriziei coaliției PSD-ALDE pe umerii generaţiilor viitoare.“

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=84002

Publicat de la data aug. 5 2017. Categorii Opinii. Comentarii.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 august 2019, 19:41
 

N
Parţial însorit
26°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 26°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 38%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:21
Apus: 20:19
Prognoza 18 august 2019
Zi
 

NNV
Parţial însorit
31°C
Vânt: 4 km/h NNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Senin
16°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 224.666 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme