Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

La Primăria Sectorului 6 a avut loc dezbaterea „Contribuţia romilor la construirea României moderne”

Publicat: duminică, 09 aprilie 2017

 

Joi, 07.04.2017, la sediul Primăriei Sectorului 6 (Calea Plevnei nr. 147 – 149) a avut loc dezbaterea “Contribuţia romilor la construirea României moderne”. Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor, sărbătorită în data de 8 aprilie.

 

La întâlnire au participat Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu; Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb; Ciprian Necula, master studii rome (SNSPA); Costel Bercuş, activist rom; Marian Dumitru, delegat al comunităţii din Cartierul Giuleşti – Sârbi.

“Avem o comunitate mare de romi în Sectorul 6 cărora le punem la dispoziţie programe dezvoltate atât prin compartimentul Relațiilor cu minoritățile, cât și prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Sector 6.

Dezvoltăm, de asemenea, proiecte prin care se urmăreşte reducerea abandonului şcolar în rândul copiilor romi. Mai mult decât atât, trebuie rezolvată situaţia romilor care nu au acte de identitate.

Sunt convins că dacă le vom acorda atenţia şi sprijinul necesar, lucrurile se vor dezvolta armonios. Am fost bucuros să constat că, de multe ori, persoanele rome au venit cu soluţii constructive la problemele cu care s-au confruntat.”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

            Dezbaterea a reprezentat o “discuţie”, aşa cum a punctat moderatorul Ciprian Necula, despre contribuţia romilor la ceea ce reprezintă România modernă de astăzi, despre prejudecăţile cu care se confruntă aceştia, dar şi despre soluţiile pentru ca această etnie să nu mai fie marginalizată.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78354

Publicat de la data apr. 9 2017. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 februarie 2020, 20:22
 

VSV
Noros
7°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 7°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 81%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:09
Apus: 17:51
Prognoza 21 februarie 2020
Zi
 

VNV
Înnourat
11°C
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

VNV
Noros
3°C
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.906 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team