Laptele pentru elevii din Sectorul 2 este sigur pentru consum

Elevii din Sectorul 2 al Capitalei vor primi din nou, de luni, lapte la şcoală, pentru că este sigur. Produsul a fost analizat de Direcţia Sanitară Veterinară Bucureşti, iar firma care distribuie laptele în şcolile din sector în cadrul programului „Laptele şi cornul” a prezentat buletinele care dovedesc că nu conţine aflatoxină peste limita admisă.

Joi, primarul Sectorului 2 a cerut ca laptele pentru elevi să fie retras, după ce Ministerul Agriculturii a lansat ample controale, în urma apariţiei a două cazuri în ţară de lapte care conţine aflatoxină, substanţă periculoasă pentru organism.

Exista suspiciunea că una dintre firmele la care a fost depistat lapte contaminat ar fi din zona din care se aprovizionează Primăria Sectorului 2 pentru şcoli.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară a oprit de la livrare laptele produs la o fermă şi laptele importat din Ungaria, după ce a depistat că produsul conţine aflatoxină peste limita admisă.

Ca să prevină situaţii similare, inspectorii sanitar-veterinari prelevează şi verifică probe de lapte de la fermele sau centrele de colectare din ţară.

Laptele care conţine aflatoxină poate să fie periculos pentru sănătate dacă este consumat în cantităţi mari, o perioadă îndelungată, spun specialiştii în domeniu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.