Las Vegas/atac: Cel puțin 50 de morți și peste 400 de răniți. Statul Islamic a revendicat atacul

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat luni atacul din Las Vegas (SUA), soldat cu cel puțin 50 de morți și peste 400 de răniți, precizând că autorul se convertise la islam în urmă cu câteva luni, relatează Reuters.

”Autorul atacului din Las Vegas este un soldat al Statului Islamic, el a comis operațiunea ca răspuns” la apelurile organizației de a ținti țări angajate în lupta contra SI, a indicat Amaq, organul de propagandă al jihadiștilor.

Stephen Paddock, bărbatul despre care se crede că a ucis cel puțin 50 de persoane și a rănit alte peste 400 luni la Las Vegas (SUA), era mort când polițiștii au intrat în camera sa de hotel, cu vedere spre locul în care se desfășura un festival de muzică, a indicat poliția locală. Paddock, în vârstă de 64 de ani, originar din Mesquite (statul Nevada), a deschis focul, din camera sa de hotel aflată la etajul al 32-lea, asupra unei mulțimi de peste 22.000 de persoane prezente la festival.

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și peste 200 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică noaptea la Las Vegas, în vestul Statelor Unite, la un festival de muzică country în aer liber. Atacatorul a deschis focul de la etajul al 32-lea al unui hotel timp de câteva minute înainte să fie împușcat mortal de poliție, informează luni Reuters.

Printre morți se numără și un ofițer de poliție care nu se afla în timpul serviciului. Un alt polițist a fost rănit grav.
Bilanțul morților, despre care poliția a precizat că nu este definitiv, face din incidentul de duminică cel mai sângeros atac armat din istoria SUA, depășind numărul victimelor din masacrul de anul trecut din Orlando. Atunci, 49 de persoane au fost ucise în iunie într-un club de noapte pentru homosexuali.

Mii de oameni panicați au fugit, împiedicându-se unii de alții, în timp ce ofițerii de poliție ajungi la fața locului încercau să îl localizeze și să îl ucidă pe atacator. Mulți dintre cei aflați la concert, unii cu hainele plini de sânge, au rătăcit pe străzi după atac.
Poliția l-a identificat pe atacator ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, iar motivația suspectului este necunoscută deocamdată. Nu se știe ca acesta să fi fost afiliat vreunui grup militant, a declarat o sursă din cadrul poliței.

Poliția a descoperit numeroase arme de foc în camera de hotel al lui Paddock. Au fost găsite de asemenea doua mașini care îi aparțineau suspectului.

CITEȘTE ȘI:

Donald Trump: Masacrul din Las Vegas a fost ‘un act ce reprezintă răul absolut’

Las Vegas/atac: Papa Francisc, ‘profund întristat de o tragedie fără sens

 

Sursa: AGERPRES

 

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.