Lăsați-o pe Kovesi, dați-l afară pe Vâlcov

Stimată doamnă prim ministru Viorica Dancilă,

Stimate domnule ministru Tudorel Toader,

Vă scriu în numele Alianței pentru o Românie Curată cerându-vă să luați măsuri pentru ca dl. Darius Valcov, condamnat penal în primă instanță pentru corupție, să fie eliberat din poziția oficială de consilier în guvernul dvs.

Având în vedere că dl. ministru al justiției a propus revocarea doamnei procuror general Codruța Kovesi pe baza unui set de argumente pe larg susținute, va ofer și eu un singur argument simplu și scurt: nici un ministru al Justiției sau un guvern respectabil nu poate cere să fie demisă șefa anticorupției, indiferent de motive, câtă vreme păstrează în funcție un consilier condamnat pentru corupție. Cazul domnului Valcov nu a avut nimic politic. Nici măcar avocații domniei sale nu l-au apărat spunând că tablourile de mare valoare ascunse sub saltea și prin poduri fuseseră plasate acolo de procurori scăpați de sub control sau de denunțătorii lor. Și cei care l-au mituit, și șoferii lui care cărau gențile cu șpăgi au depus mărturii clare. Este un caz indiscutabil, și nu e nevoie să se ajungă la ultima instanță pentru a înțelege că PSD nu poate lupta contra unei anticorupții politizate din postura de partid politic corupt. În acest fel nu face decât să ofere singur justificarea politizarii anticorupției și a sloganelor de tipul „PSD, ciumă roșie” pe care noi nu le-am susținut și nu le susținem.

Revocarea dnei Kovesi nu depinde de dvs, domnule ministru al justiției și doamna premier. Dvs puteați doar argumenta și ați făcut-o. În schimb demiterea dlui Valcov e cu totul la latitudinea dvs. Dacă vreți să vă fie auzite argumentele dvs, auziți-l și dvs pe cel de față.

Dați-l afară pe dl. Valcov și nu va mai puneți niciodată în asemenea situații, sau oferiți singuri justificare oricăror abuzuri contra voastră care pot urma.

Alina Mungiu-Pippidi

Roma, 23 februarie 2018


Semnați petiția declic.ro: D-le Iohannis, nu acceptați revocarea Codruței Kovesi

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.