Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Leagănul Brătienilor trece în administrarea Ministerului Culturii

Publicat: duminică, 14 aprilie 2019

Guvernul se pregătește să treacă Vila Florica din județul Argeș, supranumită „Mecca liberalilor”, din domeniul privat al statului în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii, prin hotărâre de guvern.

 

PSD a dorit, printr-un proiect de lege, ca Vila Florica să fie cumpărată de Ministerul Culturii, dar CCR a spus în 2017 că demersul este neconstituțional, după ce Klaus Iohannis s-a împotrivit proiectului.

 

Imobilul Vila Florica este un ansamblu atestat documentar încă din anul 1829, despre care se spune că ar fi aparținut lui Constantin Brâncoveanu și a fost reconstruit de familia Brătianu în anii 1859, parcul dendrologic și peisagistic, cu floră rară, atestat de la începutul secolului XX, având ca autor pe Andre Dupperreaux, astfel că întregul imobil a fost clasat ca monument istoric datorită semnificației sale pentru istorie, cultură și civilizație națională și universală.

 

„Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a exercitat dreptul de preemţiune al statului asupra imobilului Ansamblul Conacului Brătianu – „Florica” situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș, achiziționând imobilul de la proprietarii acestuia, conform contractului de vânzarecumpărare nr. 2233 din 13.11.2017. După ce a fost achiziţionat, imobilul a fost înregistrat în contabilitate şi înscris în inventarul centralizat al bunurilor imobile proprietate privată a statului şi a drepturilor reale supuse inventarierii”, spune Guvernul în motivarea hotărârii care urmează să ajungă pe masa Executivului.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=109901

Publicat de la data apr. 14 2019. Categorii DE REȚINUT.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 octombrie 2019, 0:03
 

NNE
Senin
14°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:35
Apus: 18:26
Prognoza 20 octombrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Predominant senin
10°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.829 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team