Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Legea privind finanțele publice, promulgată

Publicat: luni, 14 octombrie 2013

Președintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 14 octombrie, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice.

Reamintim că PDL, PP-DD și UDMR au sesizat CCR cu privire la acest act normativ pe motiv că ar limita dreptul parlamentarilor de a formula amendamente la proiectul de buget.

„Contestăm articolele 17 alineat 2 și articolul 36. Acest proiect încalcă Constituția României și dreptul parlamentarilor de a reprezenta interesul cetățenilor, cei care ne-au trimis în Parlamentul României”, a declarat deputatul democrat-liberal Claudia Boghicevici.

„Cred că nimeni nu poate să cunoască mai bine decât un parlamentar necesitățile colegiului din care provine. (…) Proiectul de lege ce face de fapt? Limitează menirea parlamentarului. Deci nu se vor mai lua în considerare decât acele amendamente, deci nu se vor mai dezbate, referitor la bugetul țării, doar acele amendamente prin care se propun modificări sau completări la proiectul bugetului anual și anexele acestora, creditele bugetare sau angajamentele prezentate de Guvern. Eu cred că, de fapt, menirea noastră, a parlamentarilor, este aceea de a reprezenta și de a ține cont de voința cetățenilor. (…) Sunt elemente abuzive prin care Guvernul și majoritatea parlamentară, prin acel procent de 70%, încearcă să excludă acele dezbateri prin care noi, parlamentarii, am avut contribuții serioase la construcția bugetului României”, a explicat Boghicevici.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16556

Publicat de la data oct. 14 2013. Categorii ECONOMIC, FINANȚE - BĂNCI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 octombrie 2019, 10:35
 

NE
Ceaţă
9°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:30
Apus: 18:32
Prognoza 16 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
22°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.825 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team