Liberalizarea preţului la gaze şi energie electrică, prejudicii imense aduse economiei

Confederaţia Naţională Sindicala “Cartel ALFA” apreciază că liberalizarea preţului la gaze şi energie electrică aşa cum a fost impusă de Fondul Monetar Internaţional, Guvernului Romaniei este în masură să aducă prejudicii imense economiei naţionale şi să determine cumulat pierderea în cascada a locurilor de muncă şi o avalanşă de scumpiri, atrage atenţia preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Prezentăm declaraţia de presă a preşedintelui Cartel Alfa, Bogdan Hossu pe această temă:
„Beneficiarii masurilor FMI sunt numai companiile multinationale, furnizorii de electricitate şi gaze, care distrug, sustinute de politica economica si financiara impusa de TROICA, industria romaneasca. Daca pana in 2000 Fondul Monetar International era singura institutie financiara care lua decizii aberante si antisociale, azi, organismele financiare ale Uniunii Europene merg mana in mana cu FMI, protejand marile companii, care in parte apartin unor state din Europa de Vest, distrugand sistematic si calculat industria statelor din Europa de Est.

Liberalizarea preturilor la gaze naturale si energie electrica este o masura arbitrara, lipsita de temei economic real. Nu exista un pret unic european al energiei, fiecare tara facandu-si propria sa politica economica, tocmai cu scopul principal al gasirii unui echilibru si al protejarii locurilor de munca din economia proprie. Intrebarea retorica care se pune este de ce au fost vandute acele unitati de distributie, atata vreme cat investitiile in acestea se fac in continuare din bani proveniti din economia romaneasca si implicit cu banii romanilor? Aceste contracte de privatizare impuse si paguboase pentru economia Romaniei, trebuie reanalizate si denuntate, atata vreme cat ele nu servesc interesului real al tarii.

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”  a ridicat in nenumarate randuri problema reinvestirii profiturilor, mai ales in cazul marilor companii multinationale. Realitatea a dovedit mereu aceeasi practica: privatizarea pe preturi de nimic si exportul profiturilor uriase, realizate ulterior de respectivele companii. Efectul a fost saracirea populariei, sufocarea economiei romanesti si, mai ales, pierderea locurilor de munca.

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”  atrage atentia Guvernului Ponta ca politica pe care o duce trebuie sa fie una in acord cu interesele Romanie si ale cetatenilor ei. Impunerile venite de la FMI sau de la institutiile finaniciare europene trebuie acceptate, doar daca servesc in mod real intereselor economiei nationale. In caz contrar Romania o sa devina foarte repede o tara de conusmatori saraci, fara industrie.

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” solicita de urgenta o sedinta a Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, care sa analizeze si sa propuna masuri concrete pe care Guvernul sa le puna in practica de urgenta”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.