Licitația pentru achiziția de ambulanțe va fi coordonată de Secretariatul General al Guvernului

Licitația pentru achiziția de ambulanțe va fi coordonată de Secretariatul General al Guvernului (SGG), a anunțat marți premierul Sorin Grindeanu.

„Toată lumea lucrează într-o echipă, o echipă care ca primă sarcină va avea organizarea acestei licitații pentru achiziția de ambulanțe, că vorbim de ambulanțe de tip B, C, A1, A2, toate aceste lucruri se fac într-o singură licitație, care este coordonată de Secretariatul General al Guvernului și unde vor fi reprezentanți de la IGSU, de la Ministerul Sănătății, de la DSU și de la SGG. (…) Astăzi (…) se va lucra la acest protocol comun între SGG, Ministerul de Interne, prin IGSU, Ministerul Sănătății. Lucrurile se deblochează, astfel încât într-un timp (…) relativ scurt să putem să avem acest acord cadru, să avem licitația pornită și într-un final să ajungem să achiziționăm ambulanțe”, a declarat Grindeanu.

Șeful Executivului a avut marți, la Palatul Victoria, o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

„Avem un parc învechit, un parc care trebuie să fie schimbat. Că beneficiarii, într-un final, sunt cele două entități — Ministerul Sănătății și IGSU—, toată lumea știe. (…) Pe mine, ca prim-ministru, mă interesează să rezolvăm această problemă, dincolo de anumite sincope, care n-au fost doar acum, în ultimul timp, ci (…) și în perioada altor guverne. Am găsit la colegii mei deschidere în a rezolva aceste lucruri”, a spus Grindeanu, după întâlnirea de la Palatul Victoria.

Potrivit șefului Guvernului, coordonarea achiziției de ambulanțe de către SGG este o soluție „benefică pentru toată lumea”, astfel încât timpul alocat pentru licitație să fie cel mai scurt comparabil cu perioada care ar fi fost necesară dacă s-ar fi ținut licitațiile la IGSU sau la MS.

„Am avut alături de noi și pe directorul ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice — n.r.), care ne-a prezentat toate aceste termene, cât de scurt se pot ține aceste licitații”, a spus Grindeanu.

Șeful Executivului a precizat că la rectificarea bugetară ar putea fi găsite sursele de finanțare pentru achiziționarea ambulanțelor.

„Odată cu rectificarea bugetară (…) se vor găsi sursele de finanțare, doar că pentru noi este extrem de important ca (…) licitația să fie ținută până atunci. (…) Mă interesează (…) să găsim și sursele de finanțare, fiindcă, altfel, tot acest așa-zis scandal (…) nu-și are rostul, adică se vinde blana ursului din pădure”, a afirmat Grindeanu.

El a precizat că va discuta despre găsirea acestor surse de finanțare și în timpul vizitei de lucru pe care o are, marți, la Ministerul Finanțelor.

CITEȘTE ȘI:

Raed Arafat: Soluția propusă de premier pentru achiziția de ambulanțe este una înțeleaptă

Ștefan: Efortul bugetar pentru achiziția de ambulanțe este de 50 – 60 milioane lei pentru 2017

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.