Limita admisă pentru convorbirile zilnice la telefonul mobil: 40 de minute

16 experţi ai Agenţiei Naţionale pentru Sănătate şi Siguranţa Mediului din Franţa au analizat peste 300 de studii ştiinţifice privind efectul utilizării telefoanelor mobile asupra sănătăţii.

Potrivit analizei specialiştilor francezi, limita admisă pentru convorbirile telefonice zilnice ar fi de 40 de minute. Depăşirea acestei perioade poate avea repercusiuni asupra sănătăţii utilizatorilor, pe termen lung. Cei care nu se pot dezlipi de celulare pot folosi dispozitivele hands-free sau îşi pot alege aparate cu emisie redusă de radiaţii.

Numeroasele studii nu duc la o concluzie clară privind impactul asupra sănătăţii al radiofrecvenţelor”, a declarat Marc Mortureux, directorul Agenţiei. Aceiaşi experţi spun că există totuşi unele pericole pentru cei care folosesc excesiv telefoanele mobile: „Unele articole sugerează posibilitatea unui risc ridicat al apariţiei tumorilor cerebrale pentru cei ce folosesc telefoanele frecvent şi pe o perioadă îndelungată”, arată Mortureux.

În urmă cu doi ani, Agenţia Internaţională pentru Cercetare în domeniul cancerului anunţa că emisiile telefoanelor ar putea fi cancerigene. În schimb, Organizaţia Mondială a Sănătăţii arăta că nu au fost observate efecte adverse clare provocate de celulare.

Sursa: Digi24

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.