Linia de tramvai Buzeşti-Uranus, pregătită pentru a reintra în funcţiune

Primarul Sorin Oprescu  a verificat lucrările de la linia de tramvai Buzeşti-Uranus. Bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus este un bulevard cu câte două benzi pe sens şi bandă pentru biciclişti, cu trotuare cu o lăţime cuprinsă între trei şi cinci metri şi linie de tramvai pe zona mediană, reprezentând o alternativă pentru ruta bulevardelor Lascăr Catargiu – Magheru – Dimitrie Cantemir, dublată de Calea Victoriei.

Noul bulevard va fi, de fapt, coloana vertebrală a circulaţiei din Centrul Bucureştiului, şi va funcţiona ca alternativa pentru Calea Victoriei şi ruta Bdul Lascar Catargiu, b-dul Magheru şi Bdul Dimitrie Cantemir. După ce va fi gata, noua arteră va permite traversarea Bucureştiului de la nord la sud, pe traseul Piaţa Victoriei – Piaţa Coşbuc în maximum 20 minute.

Bulevardul va decongestiona şi fluidiza traficul în toata zona centrală, în principal în zonele Gara de Nord, Piaţa Victoriei, Piaţa Virgiliu, Str. Dinicu Golescu, Str. Ştirbei Vodă, Str. Vasile Pârvan, Str. Hasdeu, Str. Uranus, zona Parlamentului, strada 13 septembrie – arealul hotelului Marriott.

Principalele categorii de lucrări realizate constau în modernizarea liniei de tramvai, a carosabilului şi a trotuarelor, înlocuirea, protejarea şi modernizarea reţelei de canalizare şi a reţelelor alimentare cu apă, dar şi lucrări de realizare a iluminatului public.

Proiectul are trei etape:

Etapa I: tronsonul Piaţa Victoriei – Vasile Pârvan

Etapa II: tronsonul Vasile Pârvan – Piaţa George Cosbuc

Etapa III: tronsonul Piaţa George Coşbuc – Gara Progresul.

Prima etapă a lucrărilor este împărţită în alte şase tronsoane, dintre care cinci sunt finalizate:

Tronsonul I: Piaţa Victoriei – Strada Occidentului
Tronsonul II: Strada Occidentului – Calea Griviţei
Tronsonul IV: Strada Mircea Vulcănescu – Bulevardul Dinicu Golescu
Tronsonul V: Bulevardul Dinicu Golescu – Calea Plevnei
Tronsonul VI: Strada Mircea Vulcănescu – Bulevardul Gării de Nord.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.