Lista câştigătorilor Intel Business Challenge Europe 2013
Intel Corporation a anunţat câştigătorii Intel Business Challenge Europe 2013, competiţie pentru planuri de afaceri care îi ajută pe studenţii şi absolvenţii europeni să obţină susţinere pentru ideile lor. Competiţia a avut loc în paralel cu Euro Nano Forum, care a adunat experţii europeni în nanotehnologie.
Intel Business Challenge Europe este o competiţie care dezvoltă soluţii inovatoare şi tehnologii inteligente pentru viitor. Finaliştii au dezvoltat concepte în domenii variate precum dispozitive medicale, energie, oameni şi societate, IT&C, biotehnologie şi nanotehnologie. Participanţii au avut de demonstrat în faţa juriului format din lideri de business, reprezentanţi ai fondurilor de venture capital şi academicieni, că soluţiile lor pot deveni afaceri reale printr-un plan de business clar, o strategie bună şi o piaţă potenţială.
În urma unei serii de workshop-uri intensive şi a două zile de pitching, cinci echipe au primit un loc în marea finală din Statele Unite, selectate de un juriu condus de Marcin Hejka, Managing Director al Intel Capital pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu, Africa şi Rusia. Cele cinci echipe vor reprezenta Europa la finala Intel® Global Challenge 2013 de la University of California, Berkeley în luna octombrie 2013.
Primul loc a fost obţinut de Sensing ElectroMagnetic Plus (SEM+) din Italia. SEM+ dezvoltă o nouă tehnologie patentată care introduce a treia dimensiune touch în senzorii tactili. Tehnologia SEM+ detectează poziţia şi intensitatea (presiunea) multiplelor contacte de pe o suprafaţă, chiar dacă aceasta e flexibilă sau curbată. Tehnologia, care se adresează domeniului electronicelor şi al electrocasnicelor, permite o interacţiune mai naturală între utilizatori şi dispozitive.
Soluţia de securitate Excalibur din Slovacia a primit locul al doilea. Scopul Excalibur este de a oferi o autentificare rapidă, de oriunde, toate conturile utilizatorilor fiind securizate central prin folosirea telefonului mobil.
Soluţia Tensive din Italia, despre biomateriale implantabile, a câştigat locul trei. Al patrulea loc a fost obţinut de Gameleon din Bulgaria, o platformă ce permite oricărui utilizator să îşi creeze propriul joc. Al cincilea loc a fost obţinut de echipa daneză BioRepeller, pentru tehnica loc inovatoare pentru învelirea cateterului. Toate cele cinci echipe vor merge în Silicon Valley, la marea finală globală de la UC Berkley.
Bernadette Andrietti, Vicepreşedinte, Director de Marketing pentru regiunea EMEA, Intel, a declarat:
“Am fost impresionată de talentul de la finala din acest an a competiţiei din Dublin. Standardele au fost atât de ridicate, iar dorinţa, ambiţia şi creativitatea arătată de toate cele 24 de echipe au făcut alegerea juriului foarte dificilă. Ceea ce a fost remarcat în acest an este faptul că multe proiecte nu numai că au ţintit obţinerea de venituri, dar au căutat să folosească tehnologia şi ştiinţa pentru proiecte care contribuie la dezvoltarea societăţii”.
Proiectele echipelor câştigătoare au fost alese din mii de alte proiecte primite din 27 de ţări. Echipele din finala de la Dublin au venit din 9 ţări: Bulgaria, Danemarca, Israel, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, România şi Slovacia. Toate echipele participante au primit coaching şi suport de la experţii internaţionali în pregătirea ideilor, crearea planurilor de afaceri şi a prezentărilor pentru a atrage investiţii.
Intel este organizatorul International Business Challenge, împreună cu Junior Achievement-Young Enterprise şi Fundaţia INVESTIN High Tech, care sunt partenerii strategici. În acest an, finala International Business Challenge Europe a fost susţinută de Preşedinţia irlandeză a Uniunii Europene, ceea ce le oferă participanţilor mai multă vizibilitate pe piaţa europeană şi la nivel decizional. Câştigătorii trebuie să se pregătească acum pentru finala Intel® Global Challenge de la University of California Berkeley, din Silicon Valley.