Lista scumpirilor de început de septembrie

Toamna vine cu scumpiri la biletele de tren, accize mai mari la alcool, noi accize la bunurile de lux şi concedieri masive în companiile de stat.

Călătoriile cu trenul vor fi mai scumpe de la 1 septembrie, cu până la 10%, în funcţie de distanţă şi de tipurile de tren.

Ultima majorare de tarife a fost făcută la data de 14 august 2011, inflaţia din perioada august 2011- iunie 2013 a fost de 8,3%.

Citeşte AICI ORDINUL de mărire a tarifelor CFR

Tot de la 1 septembrie vor creşte accizele la alcool, de la 750 euro/hectolitru la 1.000 de euro/hectolitru şi vor fi introduse şi accize pentru bunuri de lux, cum sunt maşinile cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, obiecte din aur, iahturi, ceasuri de lux şi anumite tipuri de armament, utilizate de persoane fizice, potrivit unei ordonanţe adoptate de la finalul lunii iulie.

În acelaşi timp, Poşta Română va renunţa la 3.650 de angajaţi, iar sute de alţi angajaţi din societăţi de stat sau instituţii publice vor îngroşa rândul şomerilor.

Vestea bună este legată de reducerea TVA-ului la pâine, de la 24% la 9%, care s-ar putea vedea  într-o ieftinire de câţiva bani la pâinea de 1 leu.

Mai multe detalii pe Realitatea TV

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.