Liviu Dragnea: Sorin Grindeanu nu mai e el, este o unealta

Liviu Dragnea, a sugerat, joi, ca in spatele actiunilor premierului Sorin Grindeanu se afla alte forte, cu o „coordonare profesionista”, iar PSD se afla din nou „sub asediu”. Acesta a afirmat, la finalul conducerii partidului, ca la Palatul Victoria se afla „un grup ilegitim”, un „guvern fantoma” care vrea sa „creeze un puci”.

„PSD e inca o data sub asediu, si nu e sub asediu politic. In afara de o mica actiune de sprijin din partea USR, nu am vazut alte actiuni de sprijin politic. Nu imi dau seama cine e in spate, dar o coordonare profesionista”, a sustinut Dragnea.

Pentru prima oara, Liviu Dragnea si-a asumat o vinovatie in actuala criza politica: „Principalul vinovat sunt eu. Am avut incredere in acest om, am tinut foarte mult la el, un om pe care l-am si ajutat”, dar a sustinut din nou ca „e clar” ca Sorin Grindeanu „nu mai e el”.

„El nu mai e el. O spun cu regret, in opinia noastra Sorin Grindeanu este o unealta. A cui, ne e greu sa ne dam seama. Colegii mei care s-au uitat aseara la televizor au spus ca parca avea in spate ceva care il obliga sa spuna acele lucruri”, a comentat Liviu Dragnea, care a precizat ca va avea mult mai multa grija in alegerea viitorului premier.

Intrebari

Care va fi tema motiunii?

Dragnea: Acum colegii mei incep sa lucreze la textul motiunii

Ministrii actuali se vor regasi in viitorul guvern?

Dragnea; Cea mai mare parte dintre ei sau unii dintre ei da. Am discutat despre noua propunere de premier si am convenit sa luam masuri de siguranta sa nu mai facem asemenea greseala. Principalul vinovat sunt eu. Am avut incredere in acest om, am tinut foarte mult la el, un om pe care l-am si ajutat.  E clar ca nu mai e el. El nu mai e el. O spun cu regret, in opinia noastra Sorin Grindeanu este o unealta. A cui, ne e greu sa ne dam seama. Colegii mei care s-au uitat aseara la televizor au spus parca avea in spate ceva care il obliga sa spuna acele lucruri. Trebuie sa alegem din mai multe variante, dupa o dezbatere serioasa, care e varianta care comporta cele mai mici riscuri sa nu ajungem in aceeasi situatie

In ce priveste ministrii, la fel. Daca va fi cazul de inlocuiri, cei care vor veni la fel sa fie analizati foarte bine. E clar ca nu suntem intr-o situatie democratica, multi oameni care in situatii normale se comporta normal in astfel de situatii li se activeaza nu stiu ce resorturi.

Veti garanta ca viitorul premier va fi de la PSD?

Dragnea: Da, e normal

Dl Grindeanu a facut parte din Comisia SRI. Spuneati atunci ca intamplator

Dragnea: Nu mai pot sa spun acum la fel.  Azi unii colegi, in special din Transilvania, au spus ca daca in ianuarie am fi discutat mai mult s-ar fi opus, pentru ca stiau mai multe lucruri. E deja istorie.

Acum e posibil ca in CEX in care vom decide propunerea pentru premier sa luam in calcul mai multe variante pe care sa le analizam mai bine

Despre Victor Ponta

Dragnea: Deocamdata nu stiu daca e oficial. La Palatul Victoria e un guvern fantoma, am vorbit cu dl Dincu, care s-a vazut pus intr-un guvern, mi-a dat mesaj ca e la un restaurant nu la Palatul Victoria si nu are de gand sa intre intr-un guvern.

E pasibil Ponta de excludere?

Dragnea: Avem o decizie a CEX foarte clara. Pana acum nu avem ceva oficial. Nu putem lua o decizie pe informatii pe surse.

Aveti o majoritate stabila?

Dragnea: Da.

Ce se intampla cu parlamentarii PSD care vor vota impotriva motiunii?

Dragnea: Nu stiu daca vom avea astfel de cazuri

E posibil ca Ponta sa fie cel din spatele lui Grindeanu?

Dragnea: Orice e posibil

I-ati oferit alte functii?

Dragnea: Eu nu i-am cerut demisia si nu i-am propus alte functii. I-am cerut sa iasa putin din starea in care nu a mai fost pana acum si sa continuam analiza in CEX.

Despre imbuantatirea relatiilor economice cu Rusia

Dragnea: Eu nu i-am cerut asa ceva.

Va e teama de o eventuala tabara care ar putea vota impotriva? Ati discutat cu UDMR?

Dragnea: Vom discuta si cu alte partide, e firesc. Eu am spus de la inceput ca nu resping cooptarea UDMR la guvernare

E posibil ca Grindeanu sa-si faca un nou cabinet?

Dragnea: Dupa evolutia din ultima zi e posibil orice, dar noi vorbim de un cabinet fantoma, haiducesc, despre o aventura prin care vrea sa creeze un puci. Cabinetele se voteaza in Parlament, nu pe genunchi, fara sustinerea nimanui

Acest asediu la adresa PSD vine si din interior?

Dragnea: Concluzia tuturor colegilor a fost ca toate atacurile din ultimii ani de zile au reusit sa faca acest partid si mai unit.  PSD e un partid care nu se poate rupe

E in pericol legea salarizarii?

Dragnea: Multe masuri sunt puse in pericol, tot programul e gandit ca in fiecare an sa genereze crestere de venituri. Odata cu legea salarizarii trebuiau adoptata si legea impozitului global. Avem solutii, intarzierile pot fi recuperate. Daca lucrurile ramaneau asa, la toamna era prea tarziu.

Ati reprosat neimplementarea TVA zero la publicitate si locuinte

Dragnea: Cine i-a reprosat? Evaluarea e practic o radiografie a situatiei de azi. Alea nu erau toate reprosuri pentru cineva, asta e situatia. Eu nu vreau sa intru in polemica cu dl Grindeanu, daca e cazul din cele 200 si ceva de masuri neindeplinite renuntam la cele doua.

Sursa: HOTNEWS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.