Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Livrarea transfrontaliera de colete, incurajata de Comisia Europeana

Publicat: luni, 21 mai 2018

Parlamentul si Consiliul European au adoptat un Regulament privind serviciile de livrare transfrontaliera de colete, care are in vedere incurajarea concurentei prin cresterea gradului de transparenta a tarifelor acestor servicii, precum si prin stabilirea unui cadru european unitar de monitorizare a evolutiei acestei piete. „In era digitalizarii, frontierele isi pierd relevanta, totul este disponibil la un click distanta oriunde te-ai afla, de aceea este important sa abordam responsabil si unitar la nivel european modul in care sunt livrate coletele cu bunuri comandate online. Implementarea acestui Regulament va creste accesibilitatea serviciilor de livrare a coletelor si pentru romani. Pentru furnizorii de astfel de servicii, Regulamentul va crea noi obligatii de raportare a unor informatii cu privire la serviciile prestate, dar vom colabora cu acestia pentru a usura aceasta sarcina”, a declarat Sorin Grindeanu, presedintele ANCOM.

Regulamentul a fost adoptat de Parlamentul si Consiliul European si se va aplica incepand cu 22 mai 2018. Regulamentul poate fi consultat aici.

Obiectivele Regulamentului

Regulamentul va ajuta la mai buna functionare a pietelor, asigurand o supraveghere mai eficienta si mai coerenta a pietelor de colete, stimuland concurenta. De asemenea, va creste transparenta tarifelor, pentru a reduce in timp diferentele tarifare nejustificate si tarifele platite de persoanele fizice si de intreprinderile mici si mijlocii, in special in zonele izolate sau slab populate.

Aceste obiective vin in sprijinul obiectivelor pietei unice digitale de a intensifica comertul electronic transfrontalier si incluziunea digitala.

Cui se aplica Regulamentul?

Regulamentul se aplica furnizorului de serviciu universal care ofera servicii de livrare de colete, tuturor furnizorilor de servicii de livrare transfrontaliera de colete care au peste 50 de angajati, precum si furnizorilor de servicii de livrare de colete care au mai putin de 50 de angajati, dar care sunt stabiliti in mai mult de un stat membru.

Obligatiile furnizorilor de serviciu universal

Furnizorii de serviciu universal care ofera servicii de livrare de colete trebuie sa transmita autoritatii nationale de reglementare din statul membru in care sunt stabiliti lista publica a tarifelor aplicabile pentru livrarea trimiterilor postale prevazute de Regulament.

Obligatiile furnizorilor de servicii de livrare de colete

Furnizorii de servicii de livrare de colete trebuie sa comunice autoritatii nationale de reglementare din statul membru in care isi au sediul informatii generale de identificare:

ü  numele furnizorului, statutul si forma sa juridica, numarul de inregistrare in registrul comertului sau intr-un registru similar, codul de inregistrare in scopuri de TVA, adresa sediului si o persoana de contact;

ü  tipul de servicii oferite de furnizor;

ü  conditiile generale de vanzare ale furnizorului, inclusiv o descriere detaliata a procedurii in materie de plangeri;

ü  orice modificare a informatiilor transmise deja trebuie notificata in termen de 30 de zile.

Pana la data de 30 iunie a fiecarui an calendaristic, furnizorii de servicii de livrare de colete trebuie sa comunice autoritatii nationale de reglementare informatii specifice cu privire la activitatea desfasurata in anul calendaristic precedent, precum cifra de afaceri anuala generata de serviciile de livrare de colete; numarul de persoane care au lucrat pentru furnizor implicate in aceasta activitate; numarul de colete postale etc.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=97897

Publicat de la data mai 21 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

29 ianuarie 2020, 5:30
 

V
Noros
5°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 6°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 75%
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:38
Apus: 17:20
Prognoza 30 ianuarie 2020
Zi
 

VSV
Parţial însorit
10°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

V
Parţial noros
-1°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 28-01-2020 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Cluj: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : ninsoare moderată cantitativ și intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 110...120 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 28-01-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 28 ianuarie, ora 20:00 - 29 ianuarie, ora 18:00; Zonele afectate : îndeosebi în zona montană înaltă; Fenomene : intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval […]

Loto

Horoscop

  • 259.667 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team