Locuitorii sectorului 2 au acces la servicii gratuite de îngrijire paliativă

  Pentru prima dată, locuitorii sectorului 2 care au un diagnostic oncologic au acces gratuit la servicii specializate de paliaţie, în urma colaborării dintre Primăria Sectorului 2 şi Hospice “Casa Speranţei”.

   Persoanele cu asemenea afecţiuni grave beneficiază gratuit de consultaţii de specialitate, control şi tratamente medicale individualizate, sesiuni de consiliere psihologică individuală şi de grup, atât pentru pacienţi, cât şi pentru familiile acestora, terapii prin arte combinate şi sesiuni de suport social.

  Proiectul se derulează în perioada 15 august – 15 noiembrie 2018, având ca obiectiv oferirea unui număr de 80 de consultații inițiale, de control și tratamente medicale individualizate, 40 de sesiuni de consiliere psihologică, 40 de sesiuni de terapie prin arte combinate şi 40 de sesiuni de suport social.

 Primăria Sectorului 2 acordă finanțare nerambursabilă potrivit Legii nr. 350/2005 pentru proiectul declarat câștigător în urma selecției publice de proiecte “Asigurarea accesului locuitorilor sectorului 2 la servicii specializate de paliație” realizat de Hospice “Casa Speranţei”.

  În cadrul prezentării publice a proiectului, domnul primar Toader Mugur Mihai, domnul viceprimar Dan Cristian Popescu şi doamna Mirela Nemţanu, director executiv al Hospice “Casa Speranţei” şi-au anunţat intenţia de a continua colaborarea între cele două instituţii şi în perioada următoare, spre beneficiul locuitorilor sectorului 2 care au fost  diagnosticaţi cu o de boală incurabilă şi au nevoie de îngrijire de specialitate la standarde înalte.

  Hospice “Casa Speranţei” din sectorul 2 este situat pe strada Tămâioarei numerele 121 – 123, lângă Parcul Plumbuita din cartierul Colentina.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.