Lupta de la Tarom, tranșată în ziua misiunii FMI: Mandatul lui Christian Heinzmann revine la patru ani

Lupta de la Tarom se apropie de un deznodământ la fix un an și o săptămână de când a fost instalat managementul privat în companie.

Dan Pascariu, președintele Consiliului de Administrație al Tarom, va fi revocat din funcţie în şedinţa de marţi a AGA a Tarom, potrivit unor informaţii obţinute de cursdeguvernare.ro, iar mandatul lui Christian Heinzmann – CEO-ul privat instalat în noiembrie 2012 – va reveni la 4 ani, după ce acesta a semnat în luna iunie, sub presiunea Consiliului de Administrație, scurtarea lui la un an.

Surse oficiale au declarat pentru cursdeguvernare.ro că Dan Pascariu a fost convocat luni la Ministerul Transporturilor, unde un secretar de stat i-a cerut ca el şi Nicolae Demetriade (directorul executiv, instalat în luna iunie, odată cu scurtarea mandatului lui Heinzmann) fie să semneze revenirea mandatului lui Christian Heinzamnn la patru ani, fie să-şi dea demisiile.

În discuţie ar fi fost invocate discuţii purtate de autorităţile române cu ambasadorii Olandei, Belgiei şi Marii Britanii, în legătură cu managementul privat de la Tarom.

Marţi dimineaţă, Nicolae Demetriade a demisionat, atât din funcția de director executiv, cât și din cea de membru al CA.

Contactat telefonic de cursdeguvernare.ro, Dan Pascariu a declarat că nu-şi dă demisia, aşteaptă să fie revocat, şi că nu va contesta o eventuală îndepărtare din funcţie, cât timp ea va fi legală.

Detalii AICI

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.