M.A.I. cedează sub presiunea politicului: Noile modificări ale noului Codul Rutier

După ce forma propusă iniţial a fost criticată aspru pentru sancţiunile prea dure şi după discuțiile avute de ministrul Radu Stroe în cadrul Biroului Permanent Național al PNL, pe site-ul ministerului Administraţiei şi Internelor a apărut o nouă versiune a Codului Rutier.

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, vineri, că BPN al PNL a luat decizia politică potrivit căreia proiectul ministrului de Interne, Radu Stroe, în forma nouă, să nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului în următoarele două săptămâni, acest timp urmând a fi destinat dezbaterilor.

„Am convenit – asta e o decizie politică a BPN, din care şi domnul Stroe face parte, ca vicepreşedinte al partidului, ca proiectul, în forma sa cea nouă, să nu fie introdus în săptămâna viitoare, următoarele două săptămâni, cel puţin, pe ordinea de zi a Guvernului spre a fi adoptat, pentru a putea lăsa timp dezbaterilor, discuţiilor între iniţiatorii proiectului şi toţi cei care în societatea românească – asociaţii, grupuri – sunt direct şi explicabil legaţi de acest proiect”, a spus Antonescu.

El a infirmat faptul că ministrul de Interne ar fi fost acuzat, criticat sau „certat” în şedinţa BPN al PNL de către colegii săi liberali cu privire la acest proiect.

„Am văzut discuţiile, nu s-a apucat nimeni să-l acuze, critice sau certe pe ministrul de Interne. Am avut cu domnul Stroe o discuţie chiar amănunţită asupra intenţiilor care se regăsesc în proiectul domniei sale, asupra cauzelor, formulelor, soluţiilor”, a adăugat Antonescu.

Noul Cod Rutier urma să fie aprobat de Guvern săptămâna viitoare, cuprinzând pedepse drastice pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie, dar şi amenzi care pot ajunge chiar şi până la 16.000 de lei.

Vezi aici Propunerile noului Cod Rutier 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.