Macovei: PNL nu are nicio persoană fără probleme penale care să preia Ministerul Transporturilor?

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a semnat următoarea declaraţie de presă:
„Ponta si Antonescu fac mult caz de scrisoarea presedintelui si ii raspund obraznic, referindu-se la un singur punct: numirea procurorilor sefi.
In realitatea, scrisoarea presedintelui, publicata in presa, vorbeste despre responsabilitate: le aminteste celor care detin acum puterea ca Romania trebuie sa-si respecte angajamentele fata de Uniunea Europeana, iar unul dintre acestea este Mecanismul de  Cooperare si Verificare.

Una din cerintele raportului Comisiei Europene este renuntarea la ministrul trimis in judecata, Relu Fenechiu. Intr-un singur minut, ca premier, Ponta  poate sa faca propunerea de revocare a ministrului si sa rezolve una dintre problemele raportului MCV, deschizind usa intrarii Romaniei in spatiul Schengen. Iar Antonescu ar urma sa propuna o alta persoana pentru ministerul Transporturilor.

Chiar nu exista in PNL o persoana curata care sa preia ministerul Transporturilor? Resursele liberale sunt limitate la persoane cu probleme penale?  Cred ca sunt multi membri PNL nepenali, de ce sunt ocoliti de sefii lor ?

Raportul MCV a punctat clar ca “este esential pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care indeplinesc functii ministeriale sa se bucure de increderea publicului””.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.