Magia valsului vienez, din nou în România

Regii valsului vienez se întorc, pentru al 9-lea an consecutiv, în România! Magie, aventură, inventivitate şi nu în ultimul rând, veselie, sunt cuvintele care descriu cel mai bine spectacolul oferit de orchestra Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor.

Aplaudată de la Viena la Singapore, faimoasa orchestră vieneză este extrem de iubită de publicul din ţara noastră. O stau mărturie zecile de concerte cu casa închisă pe care austriecii le-au avut în cadrul deja tradiţionalului Concert de Craciun pe care îl susţin de 9 ani în România.

Şi în acest an, orchestra Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor vă invită la o călătorie în paşi de vals, polcă sau mazurcă sub „bagheta” magică a extraordinarului Russell McGregor. Dirijor al orchestrei palatului Schonbrunn din Viena, violonist virtuoz şi un adevărat showman, Russell McGregor a concertat pe zeci de scene internaţionale, cu diferite ansambluri şi orchestre şi a colaborat cu nume importante ale muzicii, precum Luciano Pavarotti, Placido Domingo şi Jose Carreras.

Johann Strauss Ensemble este una dintre puţinele orchestre din lume care a primit aprobarea urmaşilor celebrului compozitor să cânte în capela familiei Strauss. Sunetul tipic austriac este pigmentat cu o picătură de umor, aşa cum Strauss însuşi obişnuia să isi incante spectatorii în urmă cu un secol şi jumătate, atunci când îşi aşternea Viena la picioare cu elegantele sale valsuri.Şi în acest an, directorul artistic al turneului este Erich Buchman. În fiecare an, el alege piese originale din repertoriul familiei de compozitori Strauss, multe dintre acestea fiind interpretate de Johann Strauss Ensemble în premieră pentru România.

Turneul de anul acesta va strabate tara noastra, intre 12 si 21 decembrie, de la vest la est, trecand prin Timisoara in 12 decembrie, Arad in 13 decembrie, Oradea in 14 decembrie, Cluj-Napoca in 15 decembrie, Targu Mures in 16 decembrie, Brasov in 19 decembrie, Sibiu in 20 decembrie si va ajunge la Sala Palatului din Bucuresti in 21 Decembrie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.