Majorări salariale decalate în Educație și Sănătate

Ministrul Muncii s-a răzgândit în privința calendarului avansat pentru majorările salariilor din Educație și Sănătate. Lia Olguța Vasilescu spune că salariile bugetarilor vor crește, însă în două etape. Toți bugetarii vor primi lefuri mai mari cu 25% și abia din ianuarie 2018.

Lia Olguța Vasilescu a venit cu o re-etapizare a creșterilor salariale: de la 1 ianuarie 2018 se va aplica o creștere de 25% pentru toate categoriile din sectorul bugetar, urmând ca de la 1 martie să se vină cu o nouă creștere de 20% pentru salariații din Educație, iar pentru cei din domeniul Sănătății să se vină cu restul de 75%, a transmis corespondentul TVR Marius Vulpe, pentru Telejurnal.

„De la 1 ianuarie 2018, toti bugetarii vor avea o crestere a salariului brut de 25%, iar de la 1 martie, vor fi încă 20% pentru profesori, care, adăugat la creșterea de 25%, înseamnă o creștere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii și asistentele vor avea o creștere 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

 Premierul Sorin Grindeanu, despre legea salarizării: „Nu e niciun fel de disensiune”

„Nu există puncte de vedere divergente între ceea ce a susținut în Comisie doamna Olguța Vasilescu și ceea ce își asumă Ministerul Finanțelor ca impact bugetar”, a precizat premierul Sorin Grindeanu.

Impactul bugetar va fi de aproape 76 de miliarde de lei.

Sursa: Ştirile TVR

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.