Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Mâncăm carne de vită bolnavă din Polonia

Publicat: luni, 04 februarie 2019

 

Mai multe state au început să îşi reducă importurile de carne de vită din Polonia, după ce o anchetă jurnalistică a arătat că animale bolnave erau sacrificate în abatoarele din Polonia, iar carnea lor era destinată consumului uman, a anunţat principala organizaţie de lobby a producătorilor polonezi de carne.

 

Carnea de vită suspectă a fost exportată spre România, Suedia, Ungaria, Estonia, Finlanda, Franţa, Spania, Lituania, Portugalia şi Slovacia, a anunţat săptămâna trecută directorul Agenţiei sanitar veterinare din Polonia, Pawel Niemczuk.

 

O echipă de inspectori de la Comisia Europeană a ajuns la Varşovia pentru a investiga pentru a evalua situaţia la faţa locului.

 

Nicio ţară nu şi-a anulat importurile de carne din Polonia, a declarat luni preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne din Polonia, Witold Choinski. „Dar mai multe ţări au început să îşi limiteze importurile”, a spus Choinski. Acesta nu a dezvăluit numele ţărilor şi nici amploarea reducerilor.

 

Polonia procesează anual aproximativ 560.000 de tone de carne de vită, iar 85% din această cantitate este exportată către ţări din UE, inclusiv în România.

 

Separat, ministrul polonez al Agriculturii, Jan Ardanowski, a declarat luni că acest caz singular a fost „exagerat peste proporţii şi acum ameninţă nu doar imaginea cărnii poloneze, dar şi imaginea produselor alimentare poloneze la nivel mondial”.

 

 

La rândul său, Asociaţia crescătorilor şi producătorilor de carne de vită (PZHiPBM) a anunţat lui că preţul cărnii de vită pe piaţa locală a înregistrat scăderii semnificative în ultimele zile şi, dacă această tendinţă va continua, producătorii polonezi ar putea înregistra pierderi de până la 600 milioane zloţi (160,27 milioane dolari) în acest an.

 

În România, inspectorii sanitari veterinari au identificat 1.434 de kilograme de produse provenite de la firma poloneză, iar întreaga cantitate a fost sechestrată şi urmează a fi dirijată către neutralizare, a informat săptămâna trecută Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=107937

Zona comentariilor

Meteo în țară

26 februarie 2020, 14:43
 

VSV
Soare
18°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 36%
Vânt: 14 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 6:59
Apus: 17:59
Prognoza 27 februarie 2020
Zi
 

VSV
Precipitaţii
13°C
Vânt: 14 km/h VSV
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

V
Nori intermitenti
1°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 267.435 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team