Mare Britanie: Imigranţii vor pierde ajutoarele sociale dacă nu îşi găsesc de lucru după şase luni

Premierul britanic scrie în acest articol, publicat în ediţia online de luni a tabloidului, că măsurile vizează ca „oricine vine aici să plătească şi să ofere ceva înapoi”.

El apreciază că Marea Britanie este percepută ca având o „abordare blândă” în acest sens, din cauza laburiştilor. În prezent, nu există nicio limită cu privire la perioada în care imigranţii din UE pot solicita ajutor de şomaj în timp ce caută un loc de muncă .

„S-au spus multe despre bulgari şi români ce vor veni anul viitor” în Marea Britanie, scrie Cameron. „Noi beneficiem de pe urma aderării unor noi ţări la UE: ei vor cumpăra mai multe lucruri de la noi şi vor fi create noi locuri de muncă . Dar, ca Guvern, trebuie să ne asigurăm că oamenii vin aici din motivele corecte”, subliniază premierul.

Restricţiile impuse bulgarilor şi românilor în Marea Britanie urmează să fie anulate anul viitor, context în care Guvernul estimează că vor imigra aproximativ 13.000 de persoane, potrivit BBC.

 Cele două ţări au aderat la UE în 2007, însă au fost supuse unor „aranjamente tranzitorii” care nu permit accesul cetăţenilor lor pe piaţa britanică a muncii.

Cameron anunţă în acest articol introducerea unor schimbări în domeniul sănătăţii. „În prezent, migranţii din UE pot primi tratament gratuit prin NHS (Sistemul Naţional britanic de Sănătate). Potrivit planurilor noastre, dacă ne utilizezi spitalele, dar nu ne plăteşti taxe, vom merge să încasăm costurile în ţara ta de origine”, scrie el.

Alte detalii despre discursul de luni al premierului britanic au fost publicate duminică, inclusiv despre impunerea unor restricţii imigranţilor care doresc locuinţe sociale. Ei nu vor fi introduşi pe listele de aşteptare ale consiliilor din Anglia pentru o perioadă de cel puţin doi ani, în funcţie de introducerea unor criterii de rezidenţă de către consiliile locale. Autorităţile locale pot introduce, deja, asemenea criterii, însă multe dintre ele nu o fac.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.