Marea Lojă Naţională Română “1880”, alături de contestatarii proiectului Roşia Montană

“Suntem alături de majoritatea zdrobitoare a românilor contra proiectului de la Roşia Montană”, a declarat Generalul (r) Bartolomeu Constantin Săvoiu, Suveran Mare Comandor Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Române “1880”, conform unui comunicat de presă.de
Prezentăm declaraţia integrală a generalului Bartolomeu Constantin Săvoiu:

“Poporul este norodul, nu tagma jefuitorilor”.
Un proiect iresponsabil, pregătit şi promovat de capitaluri străine, vizează distrugerea unei regiuni a României şi crearea de efecte nocive ireversibile. Proiectul “Roşia Montană”, în primul rând, este sprijinit legislativ prin crearea unei legislaţii în interesul exclusiv privat a celor care promovează acest proiect. Declararea de “interes naţional deosebit” este o absurditate întrucât nici măcar termenul nu există în jurisprudenţa noastră şi nu acoperă nimic real. Otrăvirea mediului înconjurător, folosirea cantităţilor imense de cianură, distrugerea siturilor şi monumentelor istorice, a lăcaşurilor de cult şi a altor aşezăminte de valoare naţională nu poate fi tolerată!
Eroul naţional Avram Iancu spunea: “Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă”. Aceasta este situaţia care se pregăteşte prin acceptarea acestui proiect fără simţ de răspundere şi contra interesului naţional.
Se ajunge la o situaţie de necrezut, în care se afirmă că organismele bancare pot cumpără 10-15 tone pe an, aurul nostru românesc, achiziţionat de noi de la străini, la preţul pieţei! Trebuie împiedicată prăduirea României de către interese străine, sprijinite de grupuri anti-naţionale şi, mai mult ca niciodată, trebuie să rămână vie chemarea altui mare erou, fratele nostru Tudor Vladimirescu: “Poporul este norodul, nu tagma jefuitorilor”.
Sprijinim de asemenea respingerea explorării şi exploatării gazelor de şist, atât timp cât studii amănunţite şi precise nu sunt efectuate. Numeroase ţări europene au refuzat acest tip de exploatare şi nu putem permite un alt proiect care poate avea consecinţe devastatoare asupra populaţiei ţării şi a mediului ambiant.
Poporul român trebuie să se mobilizeze pentru a-şi apăra dreptul de a exista!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.