Margaret Thatcher, condusă pe ultimul drum

Baroneasa Margaret Thatcher se odihneşte în pace după ‘o viaţă trăită în vâltoarea controverselor politice’, a remarcat miercuri episcopul Londrei, Richard Chartres, în finalul funeraliilor organizate pentru fostul premier, decedat la 8 aprilie, la vârsta de 87 de ani, în urma unui atac cerebral, relatează pesurse.ro.

Deşi au existat informaţii privind unele proteste, episcopul Londrei a subliniat, în slujba oficiată la catedrala St.Paul, că ‘astăzi nu este nici timpul, nici locul’ pentru dezbateri politice.

‘Astăzi, rămăşiţele pământeşti ale Margaretei Hilda Thatcher cea reală se află aici pentru serviciul său funerar. Aflându-se aici, este una dintre noi, supusă destinului comun al tuturor fiinţelor umane’, a spus episcopul.

Circa 20 de oponenţi ai fostului premier s-au întors cu spatele la procesiunea funerară şi unii dintre ei chiar au huiduit la trecerea sicriului prin centrul Londrei. În egală măsură, sondajele au arătat că mulţi britanici sunt nemulţumiţi de faptul că factura estimată de 10 milioane de lire a funeraliilor va trebui plătită de contribuabili, iar unii deputaţi de stânga au afirmat că organizarea acestor funeralii reprezintă un exces.

Detalii AICI pesurse.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.