Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Marile descoperiri ale secolului XX – episodul doi

Publicat: marți, 24 decembrie 2013

-anul 1914-

A apărut o contradicție de opinii privind nebuloasele spiralate care se văd ca niște întinderi de lumină împrăștiate pe cerul nopții. Mulți astronomi consideră că aceștia sunt nori compuși dintr-un material foarte fin, făcând parte din sistemul nostru galactic de stele, Calea Lactee. Alții, ca Heber D. Curtis de la Lick Observatory din California, consideră că sunt vaste conglomerații de stele sau universuri insulare, situate la multe mii de ani lumină depărtare de Calea Lactee.

Prețul războiului

În timp ce mii de oameni pleacă să lupte în Marele Război, știrile de pe frontul de luptă ajung rapid la public. Folosirea masivă a radioului permite difuzarea instantaneelor, a informației de pe front, către marile orașe ale lumii, ele fiind însoțite de alte știri difuzate prin telegraf. Fotografii pleacă și ei pe frontul de luptă, iar fotografiile lor oferă dovezi impresionante ale vieții grele pe care soldații o duc în tranșee. Toate acestea înseamnă că oamenii obișnuiți sunt mai bine și mai repede informații cu privire la război decât erau altădată, fiind mai conștienți de teribilul preț uman plătit în tranșeele războiului.

Atlanticul unit cu Pacificul

S-a deschis Canalul Panama. Navele nu mai trebuie să facă o călătorie de 11.270 kilometri în jurul Americii de Sud pentru a ajunge din Atlantic în Oceanul Pacific. Acum, ele traversează pur și simplu canalul de 64 kilometri, pentru a ajunge de pe un țărm pe celălalt. Lucrările au început inițial în anii 1880, dar au fost abandonate în 1889, din cauza bolii, a terenului dificil și a problemelor financiare. Prezentul canal este rezultatul altor zece ani de construcții epuizanți.

scrieliber.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=20494

Publicat de la data dec. 24 2013. Categorii STUDENT NEWS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 octombrie 2019, 10:30
 

N
Soare
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 76%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:29
Apus: 18:34
Prognoza 15 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Parţial noros
10°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.563 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team