Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Marius Neculoiu,PNL: Toate spitalele din România, fie ele publice sau private, să funcționeze ca organizații non-profit

Publicat: miercuri, 23 octombrie 2013

Senatorul PNL de Brașov Marius Neculoiu a susținut în plenul Senatului, printr-o declarație politică, necesitatea introducerii pachetului de bază în serviciile medicale acordate populației. Declarația referitoare la acest subiect vine ca urmare a dezbaterii inițiată de senatorul de Brașov, având ca temă găsirea unor soluții pentru sistemul sanitar pornind tocmai de la pachetul de bază de servicii medicale. La dezbaterea inițiată în cadrul cabinetului senatorial de la Brașov cu factorii de decizie ai instituțiilor din domeniul sanitar au participat decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității Transilvania, manageri și medici de la spitalele de stat și private din municipiul Brașov și conducătorii instituțiilor de specialitate din județ.
În urma dezbaterilor concluziile desprinse au vizat reformarea cât mai rapidă a sistemului sanitar, diferențierea în cadrul pachetului de bază între asigurați și neasigurați – nu în ceea ce privește serviciile medicale pe care le conține ci sursele de finanțare, în sensul că asistența medicală acordată pacienților asigurați să fie decontată din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, iar asistența acordată celor neasigurați să fie decontată de la bugetul de stat.
De asemenea, s-a evidențiat ideea reconsiderării medicinei școlare în cadrul asistenței medicale primare. În timpul dezbaterilor de la Brașov toți cei prezenți au fost de acord că există foarte multe internări nejustificate care s-ar putea rezolva în ambulatoriul de specialitate și că este nevoie de reducerea acestora.
„Un obiectiv la fel de important ca elaborarea pachetelor de servicii medicale de bază îl reprezintă și statutul spitalelor. Consider că cel mai potrivit ar fi ca toate spitalele din România, fie ele publice sau private, să funcționeze ca organizații non-profit, cu toate beneficiile ce decurg din acest statut. PNL și Ministerul Sănătății își asumă reforma sistemului de sănătate. Această reformă trebuie să fie una profundă și să pună bazele, pe termen lung, unui sistem de sănătate funcțional, organizat pe principii corecte”, a precizat senatorul PNL Marius Neculoiu.
Toate concluziile dezbaterii inițiată de senatorul Marius Neculoiu vor fi transmise Ministerului Sănătății.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=17289

Publicat de la data oct. 23 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 octombrie 2019, 12:53
 

NE
Ceaţă
12°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:39
Apus: 18:21
Prognoza 23 octombrie 2019
Zi
 

SE
Înnourat
23°C
Vânt: 0 km/h SE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Vrancea: zona joasă; Se vor semnala : Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.

Loto

Horoscop

  • 235.296 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team