Master Planului General de Transport, legătura rutieră cu Moldova

MINISTERUL TRANSPORTURILOR în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, are responsabilitatea pregătirii și gestiunii portofoliului de proiecte pentru finanțarea din fonduri europene în perioada 2014-2020 și post 2020 în conformitate cu Master Planul General de Transport.

Conform prevederilor Master Planului General de Transport,  legătura rutieră cu Moldova reprezintă o prioritate absolută ce cuprinde 3 coridoare principale de legătură suprapuse cu rețeaua Trans-Europeană de Transport și anume:

  1. Coridorul Moldova – Transilvania – Europa Centrală din care face parte Autostrada Montana cu secțiunile Târgu Neamț – Iași – Ungheni și secțiunea Târgu  Mureș – Târgu Neamț cu o valoare totală estimată fără TVA a coridorului de 4,13 mld euro și o lungime totală de 318 km;
  2. Coridorul Brașov – Oituz – Bacău cu o lungime de 160 km și o valoare estimată de 1,84 mld euro fără TVA;
  3. Coridorul București – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Pașcani cu o lungime de 327 km și o valoare estimată de 1,35 mld euro fără TVA.

Ministerul Transporturilor, prin Organismul Intermediar pentru Transport, va întreprinde toate demersurile necesare în vederea obținerii finanțării necesare realizării tuturor obiectivelor de conectivitate rutieră a Moldovei, în perioada curentă de programare și post 2020.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.