Mastercard lansează inițiativa „Blocul fără cash – Vreau să plătesc și întreținerea cu cardul!”

 

În cadrul initiațivei, Mastercard documentează reacțiile locatarilor din primul bloc din România unde plata întreținerii se face cu cardul

Mastercard, companie de tehnologie în industria globală de plăți, anunță lansarea initiațivei „Blocul fără cash – Vreau să plătesc și întreținerea cu cardul!” menită să schimbe comportamentul românilor de a plăti întreținerea în numerar.

Astfel, pentru a facilita și securiza procesul de plată, Mastercard arată cum sistemele moderne de plată, cu carduri Mastercard sau Maestro, pot eficientiza și simplifica chiar și plata utilităților precum întreținerea.

„O mare parte dintre români folosesc cardurile și instrumentele de plată Mastercard și Maestro pentru a plăti în magazine sau în comerțul electronic. Totuși, ne-am obișnuit să retragem numerar pentru anumite tranzacții, cum ar fi lunara întreținere. Pentru majoritatea, este un lucru pe care îl facem fără să ne gândim că ar putea funcționa și altfel, scutind un drum în plus și ușurând munca administratorului. Prin lansarea conceptului „Blocul fără cash – Vreau să plătesc și întreținerea cu cardul” ne bucurăm să arătăm cum soluțiile Mastercard pot fi ușor adoptate și în locuri dominate în prezent de numerar.” declară Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România.

„Deși la o primă vedere rolul de administrator poate părea unul simplu, atunci când vine vorba de plata întreținerii în numerar lucrurile tind să se complice mai mult decât este cazul, atât pentru cel care încasează banii, cât și pentru locatar. Fiind un adevărat entuziast al tehnologiei, într-o zi mi-am propus să fiu eu catalizatorul schimbării în bine, dar și cel care poate simplifica viața a zeci de oameni. Nu mi-am imaginat că totul se va transforma într-o adevărată mișcare, însă mă simt mândru și fericit să fiu, alături de Mastercard, un promotor al tehnologiei și al securizării procesului de plată.” declară Florin Matei, administratorul primului bloc fără cash, situat în București în cartierul Colentina.

 „Suntem cu toții prinși în viața de zi cu zi și facem lucrurile pentru că așa se fac, fără să ne gândim dacă ar putea să fie făcute mai bine sau mai simplu.”, declară Diana Tănase, Marketing Manager în cadrul Mastercard România. Inițiativa lansată acum de Mastercard, ce stă sub umbrela globală „Începe Ceva de Neprețuit” dorește să arate că schimbarea pornește, uneori, de la un om, un loc sau un bloc, ca apoi să poată deveni o mișcare amplă. Invităm toți locatarii și administratorii de blocuri din România să adere la mișcarea noastră, accesând www.bloculfaracash.ro dacă doresc să adauge opțiunea de plată cu cardul și în blocul lor”.

 

Descoperă aici povestea primului bloc care acceptă carduri pentru plata întreținerii, chiar de la locatarii săi.

 

Despre Mastercard

Mastercard, www.mastercard.com, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii. Produsele și soluțiile Mastercard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea. Urmăriți-ne pe Twitter: participați la discuțiile de pe blogul Beyond the Transaction și înregistrați-vă pentru cele mai noi știri.

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.